Tarif

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.

Tereyağı ve şekeri krema hâline gelene dek karıştırın, unu ekleyin. Yumurtaları tek tek ekleyin.

Bir miktar tereyağını eritin. Kelepçeli kalıbı tereyağıyla yağlayıp dibine fırın kağıdı serin, üstüne şeker serpiştirin.

Ananası soyup dilimleyin. Ortasını kesip dilimleri ikiye bölün. Ananas dilimlerini kalıba dizip üstüne karışımı dökün.

Kahverengileşene dek, 55 dakika fırında pişirin.

Kayısı reçelini ısıtın.

Keki kalıptan çıkarın. Fırın kağıdını alın ve kekin üstüne reçel sürün.

Nugaları kekin kenarlarına batırıp mango, mandalina ve incirle süsleyin.

Malzemeler

  • 1 adet ananas
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram esmer şeker
  • 250 gram kendiliğinden kabaran un
  • 5 adet yumurta
  • 100 gram kayısı reçeli
  • 75 gram su

Süsleme için:

  • 100 gram kahverengi nuga
  • 1 adet mango
  • 1 adet mandalina
  • 1 adet incir

Benzer Tarifler