Tarif

Kerevizlerin kabuklarını soyup küçük parçalara kesin. Soğanın kabuklarını soyup kabaca doğrayın. Sarımsağın da kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyun ve biraz tuz serpin. Doğramış olduğunuz sebzeleri tencereye ilave edin. Kereviz saplarının yeşil yapraklı kısımlarını birkaç parçaya kesin ve tencereye ekleyin. Yıldız anasonu ve defne yaprağını ekleyin. Tuz ve pul biberi ekleyin. Üzerlerini geçecek kadar suyu da ilave ettikten sonra karıştırıp kapağını kapatın. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Patatesin de kabuklarını soyup birkaç parçaya kesin. Tencereye ilave edin. Kerevizin kalın yapraksız sap kısmının üzerindeki lifleri bıçağınız yardımıyla soyarak temizleyin. İnce ince kesin.

Sebzeler haşlanınca içlerinden defne yaprağı ve yıldız anasonları çıkartın, el blenderı yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. İçindeki pütürlerden hoşlanmıyorsanız süzgeçten geçirebilirsiniz. Çorbayı tekrar kısık ateşe alın ve içine kremayı ilave edin. Karabiber ve tuz ekleyin. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra üzerini doğradığınız kereviz sapı ve yaprakları ile süsleyin. Birkaç damla da limon suyu sıkın. Servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yıldız anason
  • 2 adet kuru defne yaprağı
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü su
  • 1 yarım su bardağı krema
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler