Tarif

Fasulyeleri bir gece önceden suda beklettikten sonra haşlayın.

Bir çay bardağı tahin, zeytinyağı ve limon suyunu krema kıvamına gelecek şekilde mixerleyin.

Geri kalan malzemeleri ufak ufak doğrayıp yada mixleyip piyaz kremanızın içine ekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet yumurta
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gr domates
  • 100 gr közlenmiş sivri biber
  • 100 gr közlenmiş kuru soğan

Benzer Tarifler