İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Antep Fıstıklı Kek

Oylama 0/5

Kek

Tüm kuru malzemeleri bir araya getirin. Tereyağı, şeker, bal ve zeytin yağını mikserler çırpın. Bu işleme ara vermeden yumurtaları tek tek ekleyin. Süt ile portakal ve limon kabuklarını ekleyin. Kuru malzemeleri tereyağı karışımına ekleyin. Bir kek kalıbını tereyağlayın ve üzerini irmikle kaplayın. Hamuru kalıba dökün ve 160 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Caramel

Kek fırındayken karameli hazırlamaya koyulun. Bir tavaya tereyağı ve şeker koyun. Karışım kalın bir sos halini alana ve rengi kararana kadar 5 dakika kadar karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocağın ısısını azaltıp bir dakika daha pişirin. Ardından vanilya ve son olarak bal ekleyin. Soğuması için biraz bekletin.

Sunum

Keki kalıptan çıkarmadan önce 10-15 dakika kadar bekleyin. Soğuduktan sonra çıkarıp bir servis tabağına koyun. Üzerine caramel sos ekleyin ve Antep fıstıklarıyla süsleyin.

Afiyet olsun! 

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sara La Fountain