Tarif

Kek

Tüm kuru malzemeleri bir araya getirin. Tereyağı, şeker, bal ve zeytin yağını mikserler çırpın. Bu işleme ara vermeden yumurtaları tek tek ekleyin. Süt ile portakal ve limon kabuklarını ekleyin. Kuru malzemeleri tereyağı karışımına ekleyin. Bir kek kalıbını tereyağlayın ve üzerini irmikle kaplayın. Hamuru kalıba dökün ve 160 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Caramel

Kek fırındayken karameli hazırlamaya koyulun. Bir tavaya tereyağı ve şeker koyun. Karışım kalın bir sos halini alana ve rengi kararana kadar 5 dakika kadar karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocağın ısısını azaltıp bir dakika daha pişirin. Ardından vanilya ve son olarak bal ekleyin. Soğuması için biraz bekletin.

Sunum

Keki kalıptan çıkarmadan önce 10-15 dakika kadar bekleyin. Soğuduktan sonra çıkarıp bir servis tabağına koyun. Üzerine caramel sos ekleyin ve Antep fıstıklarıyla süsleyin.

Afiyet olsun! 

Malzemeler

Kek

  • 200 gr öğütülmüş Antep fıstığı
  • 250 ml un
  • 100 ml irmik
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yarım yemek kaşığı tuz
  • 100 ml bal
  • 100 ml yumulak esmer şeker
  • 3 adet yumurta
  • 100 ml zeytinyağı
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yarım portakalın suyu
  • 1 yarım limonun suyu
  • 100 ml süt

Karamel

  • 75 gr tereyağı
  • 250 ml şeker
  • 150 ml krema
  • 30 ml bal
  • 1 yarım vanilya çubuğu

İlave

  • 100 gr çiğ Antep fıstığı

Benzer Tarifler