Tarif

Antep Fıstıklı Süt

Blender’da tüm malzemeleri iyice karıştırın. Antep fıstıklı sütü süzgeçten geçirin.

Chia bowl

Chia tohumlarını Antep fıstıklı sütle karıştırın. Misket limonu kabuklarını ekleyip biraz bekletin. Karışımı fırında 30 dakika kadar tutun

Sunum

Tüm meyveleri küçük parçalara kesin. Chia kasenizi farklı çeşit taze ve kurutulmuş meyve, kuruyemiş; isteğe göre dut, böğürtlen ve farklı meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Ev Yapımı Antep Fıstığı Sütü

  • 300 ml Antep fıstığı (en az 6 saat ıslatılmış)
  • 900 ml su
  • 50 ml bal
  • 1 yarım vanilya çubuğu
  • 1 avuç nane yaprağı
  • 5 gr kakule
  • 1 tutam tuz

Sağlıklı Chia Kasesi

  • 100 ml chia tohumu
  • 400 ml ev yapımı Antep fıstığı sütü
  • 1 adet misket limonu kabuğu

İlave

  • 1 adet nar taneleri
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı
  • 1 adet muz
  • 1 yarım mango
  • 1 adet kivi
  • 1 miktar badem
  • 1 miktar arı poleni
  • 1 miktar kurutulmuş diken üzümü (veya dut ya da böğürtlen)
  • 1 miktar yenebilir çiçekler

Benzer Tarifler