Tarif

Pizza hamurunu hazırlayın. Kuru mayayı ılık suyla karıştırın, tuzunu ve yağını ekleyin. Azar azar un ekleyin. Hamura bir bez örtüp beklemeye bırakın.

Domates sosunun malzemelerini karıştırın.

Hamur kabardıktan sonra 1-2 uzun pizza hamuru şeklinde açın. Üzerine domates sosu dökün. Diğer malzemeleri ve peyniri ekleyin. 200 derecede ısıttığınız fırında 10-15 dakika pişirin. Tütsülenmiş paprika yağı, smetana ve taze kişniş yapraklarıyla süsleyin.

Malzemeler

Pizza hamuru:

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 350 mililitre ılık su
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 650 mililitre un

Domates sosu:

  • 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam şeker
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam yabani mercanköşk

Harcı:

  • 150 gram mozzarella peyniri
  • 100 gram gouda peyniri
  • rendelenmiş
  • 50 gram tütsülenmiş Ren geyiği eti
  • ince dilimlenmiş
  • 1 yarım mor soğan
  • ince dilimlenmiş
  • 1 yarım jalapeño biberi
  • ince dilimlenmiş
  • 3 adet yumurta

Tütsülenmiş paprika yağı:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yarım tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam şeker

Süslemek için:

  • 1 yarım demet kişniş
  • 1 ölçü tütsülenmiş paprika yağı
  • 1 paket ekşi krema

Benzer Tarifler