Armut ve Çıtır Granolalı Mini Kekler

Armut ve Çıtır Granolalı Mini Kekler
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Fırını önden 180ºC’ye ısıtın ve bir kaç mini kek kalıbına kağıtları yerleştirin.
  • Un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu büyük bir kaseye eleyin. Sonra şekeri ekleyin. Süt, yumurta ve tereyağını bir sürahinin içinde çırpın. Sonra kuru malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Armutları ve granolanın yarısını katın.
  • Hamuru kalıplara paylaştırın ve hepsinin üstüne kalan granolayı serpin.
  • 25-30 dakika veya kekin içine batırdığınız çubuk temiz çıkana kadar pişirin. 5 dakika soğumalarını bekleyin ve sıcak veya oda sıcaklığında servis edin.

Malzemeler

  • 300g kendi kabaran un, elenmiş
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş tarçın
  • Bir tutam deniz tuzu
  • 125g esmer şeker
  • 250ml tam yağlı süt
  • 2 serbest gezen tavuk yumurtası, çırpılmış
  • 100g tereyağı, eritilmiş
  • 2 küçük olgun armut, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış
  • 100g çıtır granola

Benzer Tarifler