Armut ve Zencefilli Galeta

Armut ve Zencefilli Galeta
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Fırını önden 180ºC’ye ısıtın. Bir tepsiye pişirme kağıdı serin.
  • Önce hamur işini hazırlayın. Un ve pudra şekerini bir kaseye eleyin. Tereyağını ilave edin ve karışım büyük ekmek kırıntılarına benzeyene kadar parmak uçlarınızla yedirin. Limon kabuğu rendesini ekleyin, daha sonra yumurtayı ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Hamur haline getirmek için yavaş yavaş, yeterli miktarda buz gibi soğuk su (1-2 çorba kaşığı) ekleyin. Pürüzsüz bir topa dönecek şekilde yoğurun, sonra streç film ile sarın ve en az 30 dakika soğutun.
  • Hazır olunca, bir çalışma yüzeyini unlayın ve hamur işini 4 mm kalınlığında olacak şekilde (1 sterlinden biraz daha kalın) yuvarlayın. Hamur üzerine ters bir şekilde 22 cm'lik bir yemek tabağı yerleştirin ve etrafını kesin. Hamurdan çemberi hazırladığınız fırın tepsisine aktarın ve fazla hamuru başka bir tarifte kullanmak üzere bir kenara koyun.
  • Armutları, esmer şekeri, her iki zencefili, zencefil şurubunu ve limon kabuğunun yarısını karıştırın.
  • Armutları hamurun ortasına güzelce yerleştirin, kenarlarında 3 cm'lik boş bir çerçeve bırakın. Çırpılmış yumurta sarısını fırça ile bu çerçeveye sürün.
  • Hamur kenarlarını armutların etrafına dalgalı bir “duvar” halinde sıkarak katlayın. Fırçayla hamurun kenarlarına biraz daha yumurta sürün, ardından her şeye pudra şekeri serpin. Kalan limon kabuğu rendesini üstüne serpin ve hamurlar kızarıncaya, armutlar hafifçe yumuşayana ve biraz karamelleşene kadar 30-35 dakika pişirin.
  • Bitmiş tartın üzerine hafif bir pudra şekeri serpin, ardından dilimleyin ve biraz krema ile servis edin.

Malzemeler

  • 4 armut, soyulmuş, dörde bölünmüş ve ortası çıkarılmış
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 şuruplu zencefil şekeri, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zencefil şekeri şurubu
  • 3cm’lik bir zencefil kökü, soyulmuş ve ince doğranmış
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 serbest gezen tavuk yumurtası sarısı
  • Pudra şekeri, serpmek için
  • Krema,  servis için

Tatlı gevrek için

  • 225g un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150g soğuk tereyağı, küp küp doğranmış
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 serbest gezen tavuk yumurtası, çırpılmış

Benzer Tarifler