Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Cumartesi 19 Eylül saat 05:05 | Pazar 20 Eylül saat 03:40

Tarif

Hazırlık:

Alt Katman:

Fırını 200 dereceye getirin. Tart kalıbını yağlayın. Milföy hamuru dilimlerini üst üste koyun ve 2 milimetre kalınlıkta açın. Bunu yuvarlak şeklinde kesin. Bu yuvarlağı yağlı tart kalıbına koyun ve hamura çatalla delikler açın. Hamura su sürün, üstüne şeker serpin ve 10 dakika dinlendirin. Alt katmanı fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin, sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı eritin ve katmanı bununla kaplayın.

Kızarmış Badem:

Fırını 180 dereceye getirin. Pudra şekeriyle bademi karıştırın. Bademi fırında kızarana kadar, 12 dakika pişirin.

Tavada Kızarmış Armut:

Armutları soyup ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve dilimlere ayırın. Bir tavada tereyağını eritin. Armutları tarçın ve pudra şekeriyle altın rengi alana kadar kızartın. Armut likörü katın ve sosun içindeki armutları soğumaya bırakın.

Armut Kreması:

Bir tencerede armut suyunu kaynatın. Yumurta sarısıyla şekeri karıştırın, un ekleyin. Yumurta sarısının üstüne armut suyunu dökün ve iyice karıştırın. Yumurta karışımını tencereye alın. Kremayı yaklaşık 2 dakika kaynatın. Kremanın üstünü streç filmle örtün ve soğuk suyla yıkanmış bir pişirme kağıdının üstünde soğumaya bırakın. Jelatini bol suyla ıslatın. Bir tavayı ısıtın ve çektiği nemle jelatini çözdürün. Armut kremasına jelatini ekleyin. Armut likörüyle kremayı yoğurt kıvamı alana kadar karıştırın. Sonra kremayı armut kremasına katın. Armutları alt katmanın üstüne yayın. Armutların üstüne armut kremasını dökün ve kızarmış badem serpiştirin. Sonra pudra şekeri dökün.

Malzemeler

Alt katman için:

  • 4 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram beyaz çikolata

Kızarmış badem için:

  • 25 gram dilimlenmiş badem
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Tavada kızarmış armut için:

  • 3 adet armut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 60 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı armut likörü

Benzer Tarifler