Armutlu Ekşi Mayalı Ekmek

Armutlu Ekşi Mayalı Ekmek
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 6 Ağustos saat 00:50 | Perşembe 6 Ağustos saat 07:55

Tarif

HAMUR

Sırası ile su, zeytinyağı, ekşi maya  ve unu stand mikser haznesine alın ve karıştırın.

Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra tuz ekleyin ve yumuşak hareketler ile hamura yedirin.

Ağzı kapalı cam bir kaba alın ve dolaba kaldırın. 24 saat soğuk fermantasyona bırakın.

 

Seramik pişirme kabını yağlayın ve hamuru içerisine yerleştirin.

Hamurun üzerine zeytinyağı sürün ve parmaklar ile hamur üzerinde boşluklar açın.

 

ARMUTLARIN HAZIRLANIŞI

Armutları kabuğu soyulmadan, sekize bölecek şekilde ince kesin.

Bakır tavayı ocağa alın, icerisine bal ve soğuk tereyağ koyun.

Bu aşamada tarçın karanfil kakule gibi baharatlar ekleyebilirsiniz..

Armutları tavaya alın ve üzerine biraz daha bal ekleyin.

Son olarak karabiber serpin.

Hafif yumuşayacak şekilde bir parça pişirin.

 

PİŞİRME

Adacaylarını yanmaması için biraz su içerisinde bekletin. Sonrasında adaçaylarını parçalayarak hamurun içine gömün. Peynirleri ufalayarak adaçaylarının aralarına yerleştirin.

Yağ, tuz ve karabiber serpin.

 

Finalde hamurun üzerine sotelenen armutları  yerleştirin ve dipte kalan  ballı sosu üzerine gezdirin.

180 derecelik fırında 30-35 dk arası pişirin.

 

Piştikten sonra ilk sıcaklığını atması bekleyin ve üzerine ballı sostan gezdirin.

İnce ince doğranan adaçaylarını serpin.

Taze peynir ve  zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Malzemeler

HAMUR

1 kg un

600 ml su

50 ml zeytinyağı

150 gr ekşi maya  

15 gr tuz

 

ARMUTLARIN HAZIRLANIŞI

Armut

Bal

Soğuk tereyağ (6 küp kadar)

Bahahat ( tarçın, karanfil, kakule, karabiber)

 

PİŞİRME

Taze adaçayı

Peynir

 

Benzer Tarifler