Tarif
HAMUR
Sırası ile su, zeytinyağı, ekşi maya ve unu stand mikser haznesine alın ve karıştırın.
Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra tuz ekleyin ve yumuşak hareketler ile hamura yedirin.
Ağzı kapalı cam bir kaba alın ve dolaba kaldırın. 24 saat soğuk fermantasyona bırakın.
Seramik pişirme kabını yağlayın ve hamuru içerisine yerleştirin.
Hamurun üzerine zeytinyağı sürün ve parmaklar ile hamur üzerinde boşluklar açın.
ARMUTLARIN HAZIRLANIŞI
Armutları kabuğu soyulmadan, sekize bölecek şekilde ince kesin.
Bakır tavayı ocağa alın, icerisine bal ve soğuk tereyağ koyun.
Bu aşamada tarçın karanfil kakule gibi baharatlar ekleyebilirsiniz..
Armutları tavaya alın ve üzerine biraz daha bal ekleyin.
Son olarak karabiber serpin.
Hafif yumuşayacak şekilde bir parça pişirin.
PİŞİRME
Adacaylarını yanmaması için biraz su içerisinde bekletin. Sonrasında adaçaylarını parçalayarak hamurun içine gömün. Peynirleri ufalayarak adaçaylarının aralarına yerleştirin.
Yağ, tuz ve karabiber serpin.
Finalde hamurun üzerine sotelenen armutları yerleştirin ve dipte kalan ballı sosu üzerine gezdirin.
180 derecelik fırında 30-35 dk arası pişirin.
Piştikten sonra ilk sıcaklığını atması bekleyin ve üzerine ballı sostan gezdirin.
İnce ince doğranan adaçaylarını serpin.
Taze peynir ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Malzemeler
HAMUR
1 kg un
600 ml su
50 ml zeytinyağı
150 gr ekşi maya
15 gr tuz
ARMUTLARIN HAZIRLANIŞI
Armut
Bal
Soğuk tereyağ (6 küp kadar)
Bahahat ( tarçın, karanfil, kakule, karabiber)
PİŞİRME
Taze adaçayı
Peynir