Armutlu Tart

Armutlu Tart
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cuma 17 Temmuz saat 21:47 | Cumartesi 18 Temmuz saat 10:55

Tarif

POŞE ARMUT

Karanfil, yıldız anason, çubuk tarçını havana alıp aromasını daha iyi vermesi için çıtlatın.

Cam tencereye alın ve içine biraz şeker ile birlikte armutları yerlestirin.

Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin.

Çok yumusamayacak şekilde pişirin.

Ocağa alarak kısık ateşte pişirin.

Armutlar poşe olurken tart hamurunu hazırlayın.

 

TART HAMURU

Un, şeker, bir parça limon kabuğu rendesi, tuz, biraz vanilya kaba alın ve uzerine tereyag ekleyin. Sable yöntemi ile karıştırın.

Malzemeler birbirine karıştığı zaman içerisine 1 adet yumurta sarısı ekleyin ve hamuru bir araya toplayın.

Hamuru çok ısıtmadan toplayın ve tepsiye alın. Streç filmle sarın, en az yarım saat dolapta veya

15-18 dk dinlendirin.

 

HAMURU ŞEKİLLENDİRME

Hamuru dolaptan çıkarın, 2 yağlı kağıt arasına hamuru yerleştirin.

Kalıbın boyunu bir parmak geçecek şekilde merdane yardımıyla açın.

Yağlı kağıt yardımıyla hamuru tart kalıbının üzerine alın, kalıba iyice yapıştırın.

Üzerine çatalla delikler açın ve 5 dk dinlenmesi için dolaba alın.

Hamuru çıkardıktan sonra üzerine  yağlı kağıt serin ve ağırlık koyun.

180 derecelik fırında renk alana kadar yaklaşık 15 dk ön pişirme yapın.

 

FRANGIPANE

Tereyag ve şekeri mikser haznesine alın, krema kıvamına gelene kadar önce yavaş sonra yüksek devirde çırpın. Sonrasında yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.

 

Badem ununun icerisine un, vanilya ve limon kabuğu ekleyin. Kuru karışımı mikserdeki karışıma yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. 5 dk dolaba kaldırıp, dinlendirebilirsiniz. Aynı zamanda ön pişirme yaptığınız tart hamurunu çıkarıp soğumaya bırakın.

 

TARTIN BİRLEŞTİRİLMESİ

Armutları ortadan ikiye kesin ve iç cekirdeklerini çıkarın.

Frangipane tart hamurunun üzerine bolca koyun ve dengeli şekilde yayın.

İkiye ayrılan armutları, bütün halde tart hamurunun üzerine ters düz şekilde yerleştirin.

 

Tartı 180 derecede fırına verin. 15 dk kadar pişirin.

En son kayısı marmelatını su ile açarak meyvelerin üzerine sürün ve yenilebilir çiçekler ile süsleyin.

 

Malzemeler

POŞE ARMUT

Armut

Soğuk su

Baharatlar (karanfil, yıldız anason, çubuk tarçın)

Şeker kamışı melası şekeri

 

TART HAMURU

240 gr un

80 gr şeker

160 gr tereyag

Yumurta

Limon kabuğu rendesi

Tuz

Vanilya

 

FRANGIPANE

160 gr oda sıcaklığında tereyağ

120 gr şeker

4 yumurta

160 gr badem unu

20 gr unu

Vanilya

Limon kabuğu

 

 

Benzer Tarifler