Tarif

Fırını 200 C ye ısıtın.

Arpacık soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin.

Sarımsağın kabuklarını soyup ince kıyın.

Mantarları saplarıyla beraber ortadan ikiye kesin.

Tavayı ocağa koyun, içine zeytinyağı döküp ısıtın.

Hafif ısınan tavaya soğan ve sarımsağı atıp pişirmeye başlayın, mantarları ilave edin.

Ispanak yapraklarının ucunda kalan dal kısımlarını sıyırır gibi yaparak temizleyin.

Mantarlar ve soğanlar sotelenince ıspanak yapraklarını da içerisine ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Balsamik sirkesini de ilave edip tekrar karıştırın. Tavanın altını kapatın.

Bir parça tereyağı ile tart kalıbını yağlayın. Yağdan arta kalan olursa ıspanakların içine ilave edin.

Tart kalıbının içerisine milföy hamurlarını dizin. Hamurları aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmeye özen gösterin. Parmak uçlarıyla bastırarak hamurların yerleşmesini sağlayın.

Çatal yardımıyla hamurların üzerinde delikler açın.

Üzerine mantarlı ıspanaklı iç karışımı döküp yayın.

Üzerlerine labne peynirini kabaca yayın.

Bir karıştırma kabının içerisine parmesan peynirini rendeleyin ve üzerine yumurtaları kırıp iyice karıştırın. Karabiber ekleyip tekrar karıştırın.

Hazırlanan bu parmesanlı karışımı tartın üzerine döküp yayın.

Tartı önceden ısıtılmış fırına koyup 10-15 dakika, tartın üzeri pişip kenardan milföy hamurları kabarana kadar pişirin.

Piştikten sonra tartı kalıbından çıkartıp servis tabağına aktarın. Üzerine karabiber gezdirin. Birkaç yaprak taze biberiye ve sızma zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 12 adet arpacık soğanı
  • 1 diş sarımsak
  • 12 adet kültür mantarı
  • 500 gram ıspanak yaprağı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 parça tereyağı
  • 6 ğarça milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı labne peynir
  • 150 gram parmesan peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 5 yaprak taze biberiye

Benzer Tarifler