Tarif

Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın ve dikkatlice bıyıklarını temizleyin. Patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Bir fırın tepsisine yerleştirip tuz, karabiber, zeytinyağı ve paprika tatlı biberi ekleyip 200 C'lik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Bir tencerede doğranmış soğan ve arpacık soğanları terletin. Üzerine kum midyelerini koyup bir müddet pişirin ve beyaz şarabı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin.

Kapağı açtıktan sonra krema ve tereyağını ekleyin. Son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyip servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram kum midyesi
  • 1 adet soğan
  • 10 adet arpacık soğanı
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 1 yarım su bardağı krema
  • 200 gram tereyağı
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı toz paprika
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler