Tarif

Hellimi ve asma yaprağını bir kabın içerisine koyarak 10 dakika suda bekletin. Kuru kayısıyı, kuru inciri ve köz biberi şeritler halinde doğrayın. Hellimi uzunlamasına 3 eşit parçaya bölün.

5 adet asma yaprağını birbirleriyle kesişecek biçimde yayarak düz bir zeminde açın ve bir parça hellimi dizdiğiniz yaprakların üzerine yerleştirin. Doğranmış kayısı, incir ve köz biberi de hellimin üzerine yerleştirin ve yaprağı sarın. Geri kalan 2 dilim hellim için de aynı işlemi tekrarlayın. AutoCook Pro’nun haznesine zeytinyağını koyun.

Hafif kızartma programına gelin ve orta seçeneğini seçin. Süreyi 20 dakikaya ayarlayın ve "başla" tuşuna basın. Asma yaprağında hellimin her bir yüzünü, AutoCook Pro'nun kapağı açık bir biçimde 10 dakika kızartın. Her iki yüzü de kızardıktan sonra hazneden alarak kesin. Nar ekşisi, nar ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Hellimi ve asma yaprağını bir kabın içerisine koyarak 10 dakika suda bekletin. Kuru kayısıyı, kuru inciri ve köz biberi şeritler halinde doğrayın. Hellimi uzunlamasına 3 eşit parçaya bölün.

5 adet asma yaprağını birbirleriyle kesişecek biçimde yayarak düz bir zeminde açın ve bir parça hellimi dizdiğiniz yaprakların üzerine yerleştirin. Doğranmış kayısı, incir ve köz biberi de hellimin üzerine yerleştirin ve yaprağı sarın. Geri kalan 2 dilim hellim için de aynı işlemi tekrarlayın. AutoCook Pro’nun haznesine zeytinyağını koyun.

Hafif kızartma programına gelin ve orta seçeneğini seçin. Süreyi 20 dakikaya ayarlayın ve "başla" tuşuna basın. Asma yaprağında hellimin her bir yüzünü, AutoCook Pro'nun kapağı açık bir biçimde 10 dakika kızartın. Her iki yüzü de kızardıktan sonra hazneden alarak kesin. Nar ekşisi, nar ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Malzemeler

  • 250 gram hellim peyniri
  • 15 adet asma yaprağı
  • 1 yemek kaşığı nar
  • 1 adet köz biber
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 20 ml zeytinyağı
  • 3 adet kuru kayısı
  • 3 adet kuru incir
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Benzer Tarifler