İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Aşure

Oylama 0/5
Buğday, fasulye ve nohudu suya koyup 10 saat bekletin. Buğdayı 10 dakika, fasulye ve nohuduysa 15 dakika kadar haşlayın. Suyun, malzemelerin üstüne kadar çıktığından emin olun.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Cevizleri ufalayın. Narı dört parçaya bölüp tanelerini çıkarın. Fasulyeyi ve nohudu süzdürüp buğdayın içine atın (buğdayı süzmeyin). Şekeri ekleyin. Mısır nişastasına biraz su döktükten sonra buğday, fasulye ve nohuda ekleyerek bunların kıvamını koyulaştırın. (Kaynamayla ne kadar su kaybedilmişse, nişastaya o kadar su ekleyin.)

Kayısı, Frenk üzümü, kuru üzüm, ceviz, dövülmüş badem, üçte iki nar ve çam fıstığı ekleyin. Suyunu çektiyse biraz daha su ilave edin. Biraz da gül suyuyla tat katıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üstüne Hindistan cevizini, kalan narı ve Antep fıstıklarını serpin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen