Tarif

Buğday, fasulye ve nohudu suya koyup 10 saat bekletin. Buğdayı 10 dakika, fasulye ve nohuduysa 15 dakika kadar haşlayın. Suyun, malzemelerin üstüne kadar çıktığından emin olun.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Cevizleri ufalayın. Narı dört parçaya bölüp tanelerini çıkarın. Fasulyeyi ve nohudu süzdürüp buğdayın içine atın (buğdayı süzmeyin). Şekeri ekleyin. Mısır nişastasına biraz su döktükten sonra buğday, fasulye ve nohuda ekleyerek bunların kıvamını koyulaştırın. (Kaynamayla ne kadar su kaybedilmişse, nişastaya o kadar su ekleyin.)

Kayısı, Frenk üzümü, kuru üzüm, ceviz, dövülmüş badem, üçte iki nar ve çam fıstığı ekleyin. Suyunu çektiyse biraz daha su ilave edin. Biraz da gül suyuyla tat katıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üstüne Hindistan cevizini, kalan narı ve Antep fıstıklarını serpin.

Malzemeler

  • 200 gram aşurelik buğday
  • 150 gram kuru fasulye
  • 150 gram nohut
  • 100 gram kuru kayısı
  • 50 gram ceviz içi
  • 1 adet nar
  • 200 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 gram Frenk üzümü
  • 100 gram kuru üzüm
  • 50 gram dövülmüş badem
  • 50 gram çam fıstığı
  • 60 gram Hindistan cevizi rendesi
  • 20 gram tuzsuz Antep fıstığı içi
  • 1 ölçü gül suyu

Benzer Tarifler