Tarif
Hazırlanışı:
250 gr fileto dil balığını peçete ile iyice kurutun ki tavada patlamasın. Kuruttuktan sonra yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiberi balıkların üzerine serpin. Geniş bir tavanın altını açıp 2 çorba kaşığı zeytinyağı dökün. Isınınca balıkları teker teker tavaya koyup 2 dakika kadar mühürleyin. Balıkları mühürleyip ayrı bir tabağa alın. Bu sırada 1 limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyince 1 paket kremayı ve 1 limonun suyunu da sırasıyla tavaya ekleyip karıştırın. Sos kaynayınca limon kabuklarını da ekleyin. Son olarak balıkları ve yarımşar çay kaşığı tuz ile karabiberi de ekleyin. Son bir kez sos kaynatıp 1-2 dakika daha pişirince nefis limon soslu balığınız hazır. Bir tabağa alıp üzerine çok az daha karabiber serpince afiyetle beklemeniz için hazır ve nazır.
Malzemeler
Malzemeler:
250 gr, fileto dil balığı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket, 200 ml, krema
1 limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber