İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ateşli Tavuklar

Oylama 0/5

Bostan patlıcanı bir çatal yardımıyla farklı noktalarından delin.

Üzerine biraz zeytinyağı döküp elinizle tüm yüzeyine sıvayın.

Ocağı kısık ateşte yakıp patlıcanı üzerine koyun ve közleyin.

Streç filmi kesme tahtasının üzerine yayın.

Közlenen patlıcanı streç filmin üzerine koyup sıkıca sarın. Bir süre bu şekilde bekletin. Bu işlem kabuğunun daha kolay soyulmasını sağlayacaktır. 

Tavukgöğsünü ince uzun şeritlere kesin. Dilerseniz kalın da kesebilirsiniz.

Bir kasenin içerisine un koyun ve içine tuz, karabiber, tatlı toz kırmızı biber, zerdeçal, toz kişniş ve kimyon ekleyip karıştırın.

Kızartma işlemini yapmak için bir tavayı ocağa koyup içine tavanın tabanını dolduracak kadar zeytinyağı döküp ısıtın.

Közlenmiş kırmızı biberleri kabaca doğrayın. Sarımsağı da ezip kabaca doğrayın.

Köz kırmızı biber ve sarımsağı mutfak robotuna koyup üzerine yoğurdu ekleyin.

Acı yeşil biberleri kabaca doğrayıp robotun içine ekleyin. Karışımı püre oluncaya dek çekin.

Yağ ısınınca tavuk şeritlerini alıp baharatlı una bulayın, fazla unlarını silkeleyip kızgın yağın içine atın. Her tarafları altın sarısı oluncaya dek pişirin.

Pişen tavukları havlu peçete serili bir tabağa çıkartın. Üzerlerine tuz, karabiber ve tatlı toz kırmızı biber serpin.

Streç filmin içine sarılmış köz patlıcanı çıkartıp kaşık yardımıyla kabuklarını sıyırır gibi soyun. Kök kısmını da kesin.

Kabuğu soyulmuş patlıcanı küplere kesip mutfak robotundaki yoğurtlu köz bibere ilave edin ve sosu tekrar çekin.

Pişmiş tavukları servis tabağına aktarın. Yanına köz patlıcan ve biberli acı sosu koyup üzerlerine kaya tuzu, karabiber, toz tatlı kırmızı biber ve zerdeçal serpiştirip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza