Tarif

Parmesan ve cheddar peynirlerini rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Dana jambonları kabaca doğrayın. Kapya biberlerini ince kıyın. Çekirdekli kısmını almayın. Maydanoz yapraklarını da ince kıyın. Fırını 200 C'ye ısıtın.

Fırın tepsisine sızma zeytinyağı döküp peçete yardımıyla dağıtın. Milföy hamurlarını aralarında mesafe bırakarak yağladığınız tepsiye dizin. Bir çatal yardımıyla milföylerin üzerlerine delikler açın. Böylece pişerken katmanlarına daha kolay ayrılacaktır. Bir su bardağı yardımıyla milföy hamurlarının ortasına iz bırakın. Böylece pişerken izin dışında kalan kısımlar daha çok şişip malzemeli kısmı içine hapsedecektir.

Domates püresini bir kaşık yardımıyla milföy hamurlarındaki bardak izinin iç kısımlarına sürün. Üzerlerine sırasıyla peynirleri, dana jambonu, biberi, maydanozu yerleştirin. En son üzerlerine tekrar peynir serpiştirin. Taze kekik yaprakları ile lezzetlendirin. Biraz da sızma zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber ekleyin.
Milföyler sararıp, peynirler eriyene kadar fırında pişirin.

Pişen milföyleri dilediğiniz tabağa alıp üzerlerine taze maydanoz serpiştirin. Servis edin.

Malzemeler

  • 100 gram parmesan peyniri
  • 100 gram Cheddar peyniri
  • 14 adet dana jambon
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 6 adet milföy hamuru
  • 100 gram domates püresi
  • 2 dal taze kekik
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler