Atlantik Tartı

Atlantik Tartı
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 26 Ekim saat 06:50 | Pazartesi 26 Ekim saat 11:30

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın.

Krakerleri bir mutfak robotuna alın ve incecik olana kadar çekin. Tereyağı ve şeker ekleyin. Birleşene kadar çekin. Çıkarılabilir tabanlı 23 cm’lik oluklu bir tart kalıbının altına ve yanlarına sıkıca bastırın. Taban iyice kızarana kadar, 18-20 dakika pişirin. Tel bir ızgarada soğumaya bırakın.

Bu arada, yoğunlaştırılmış süt ve yumurta sarılarını iyice birleşene kadar çırpın. Limon suyunu ekleyin ve birleştirmek için çırpın. Dolguyu tart tabanına dökün ve katılaşana kadar 16-18 dakika pişirin. Tel bir ızgarada soğumaya bırakın. İyice soğuyana kadar buzdolabına koyun. Çırpılmış krema ve deniz tuzu serperek servis edin.

 

Malzemeler

1 adet 23 cm'lik tart için;

Taban için:

110 gr tuzlu kraker

1/2 su bardağı (1 kalıp) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

1/4 su bardağı şeker

 

Dolgu için:

400 gr tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt konservesi

4 büyük yumurtanın sarısı

1/2 su bardağı limon veya limon suyu veya ikisinin karışımı

Taze çırpılmış krema, süslemek için

Yaprak deniz tuzu, süslemek için

Benzer Tarifler