Tarif

Soğanları, patatesleri ve havuçları soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Portakalları sıkın.*

AutoCook Pro’nun haznesine zeytinyağını koyun. Yavaş pişirme programına gelin, orta seçeneğini seçin ve 1. Aşama için Başla tuşuna basın.

Soğanı ve havucu hazneye ilave edin kavurun. Ardından enginarları ve patatesleri hazneye ekleyin.

Yıkanıp süzülmüş pirinçleri, limon suyunu, şekeri, taze sıkılmış portakal suyunu ve suyu ekleyin.

AutoCook Pro’nun düdüklü fonksiyonunu kullanmak için kapağın üzerindeki kolu çevirerek düdüklü fonksiyonunu aktif hale getirin ve düşük buhar basıncı seçeneğine alın. 2. aşama için Başla tuşuna basın.

Bitiş sinyalini duyduktan sonra enginarları bir tabağa alın. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serperek servis edebilirsiniz.

*AutoCook için 200 ml su ve 7 portakal kullanın.


Malzemeler

  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 yarım soğan
  • 1 adet havuç
  • 4 adet enginar
  • 5 adet portakal
  • 1 adet patates
  • 20 gr pirinç
  • 100 ml su

Ek Olarak

  • 20 gr şeker
  • 20 ml limon suyu
  • 1 çeyek demet dereotu

Benzer Tarifler