Tarif

Hamburger ekmeklerini hazırlayın.

Mayayı ılık suda çözdürün. Şeker, yumurta, tuz ve sıvı yağ ekleyin. Unu ellişer gramlık kısımlar hâlinde azar azar ekleyin ve yoğurun. Küçük ekmekler yapın ve fırın tepsisine yerleştirin. Susam serperek süsleyin.

175-180 dereceye kadar ısıttığınız fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 


Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Köfteleri hazırlayın.

Taze soğan ve kişniş hariç bütün malzemeleri bir kaba alın. Elinizle karıştırın. Ardından, doğranmış taze soğan, kişniş ve chili’yi ekleyip tekrar karıştırın. Minik köfteler hâlinde şekil verin. Kullanacağınız ekmeğin boyutuna göre ayarlayın. Köfteleri bir kızartma tavasında az yağla her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızartın. Fırında 10-15 dakika daha pişirin.

Salatalık turşusu sosunu hazırlayın. Bütün malzemeleri karıştırın.

Aynı şekilde wasabi’li mayonez malzemelerini de karıştırın.

Son olarak, hamburgerlerinizi bir araya getirin. Ekmeğin üzerine marul alarak başlayın. Sonra köfteyi ekleyin. Wasabi’li mayonez ve turşuyla devam edin. Ekmeğin üst kısmını koyup kapatın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Hamburger ekmeği için:

  • 500 mililitre ılık su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 50 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 800 gram un
  • 1 miktar susam

Hamburger Köftesi için:

  • 300 gram kıyma
  • 300 gram yabani av eti kıyması
  • 4 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 3 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 2 tatlı kaşığı balık sosu
  • 2 yemek kaşığı teriyaki sos
  • 3 dal doğranmış taze soğan
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş
  • 1 miktar chili biberi
  • doğranmış

Salatalık turşusu sosu için:

  • 1 adet salatalık
  • uzun dilimler hâlinde rendelenmiş
  • 2 tatlı kaşığı balık sosu
  • 2.5 yemek kaşığı tatlı chili sosu
  • 1 miktar doğranmış kişniş

Wasabi'li mayonez için:

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1.5 tatlı kaşığı wasabi
  • 1 tatlı kaşığı misket limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Ek olarak:

  • 1 adet top marul

Benzer Tarifler