İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Avcı Usulü Antrikot

Oylama 0/5

Ocağa 2 ayrı tava koyup kısık ateşte ısınmaya bırakın.

Kapya ve çarliston biberinin sap kısmını kesip ortadan ikiye bölün ve ince uzun şeritler halinde doğrayın.

Sivri biberin sap kısmını kesip ince ince halka şeklinde doğrayın.

1 adet domatesi dörde bölün ve çekirdekli kısmını çıkartın. Kalan kısmı kabaca doğrayın. Eğer kabuk sevmiyorsanız bu işlemleri yapmadan önce domatesin kabuklarını soyun.

Isınan tavanın içine biraz zeytinyağı dökün ve kestiğiniz tüm sebzeleri tavaya koyup çevirerek soteleyin.

Soğanın kabuklarını soyup kabaca yarım ay şeklinde doğrayın ve sebzelere ilave edip sotelemeye devam edin.

Sarımsağı ince ince doğrayın ve tavadaki sebzelere ekleyip sotelemeyi sürdürün. Tuz, karabiber ve kuru kekik ekleyin. Üzerine az miktarda nar ekşisini de ilave edip karıştırın.

Diğer ısınmakta olan tavanın içine zeytinyağı dökün.

Etlerin üzerine tuz, karabiber gezdirip sıcak tavaya yerleştirin. Çevirerek her iki yüzünü de pişirin. Tava çok sıcak olduğu için çabuk pişecektir. Piştikten sonra tavanın altını kapatıp eti sıcak tavada dinlenmeye bırakın.

Bir kapta domates suyu, küp doğranmış domates ve domates salçasını karıştırın.

Sos için mantarları dilim doğrayın. Çok küçük kesmeyin. Bir sos tavasının içine koyup yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Sulanmaması için çok karıştırmayın. İçine taze kekiği ekleyin.

Mantarlar pişince üzerine hazırladığınız domatesli karışımı ilave edin içine kırmızı pul biberi de ekleyin. Pişirmeyi sürdürün. Az bir miktar nar ekşisi ekleyin. Pişince sosun altını kapatın. İçine tereyağı ekleyin ve karıştırın.

Pişen etleri servis için 2 parçaya kesin.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Etleri sebzelerin üzerine ya da yanına koyun. Üzerine mantarlı domatesli sostan gezdirin. Etin tadını örtmemesi için sosu çok fazla koymayın. Üzerlerine az miktar nar ekşisi gezdirin. Rendelenmiş eski kaşar serpiştirip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza