Avokado, Çırpılmış Yumurta, Mısır Salsa ve Acı Soslu Kahvaltı Takosu

Avokado, Çırpılmış Yumurta, Mısır Salsa ve Acı Soslu Kahvaltı Takosu

Tarif

  • Barbeküyü yüksek ısıda ısıtın.
  • Mangalda mısır salsa için, poblano biberi ve mısırları mangalın üzerine yerleştirin ve her yeri tamamen pişene kadar sık sık çevirin. Yeterince soğuduğunda biberin kabuk ve tohumlarını ayırın ve doğrayın.
  • Mısır tanelerini koçanlarından ayırın, daha sonra tüm malzemeleri bir kasede birleştirin, damak zevkinize göre baharatlayın ve iyice birleşmeleri çin karıştırın.
  • Avokado püresi için bir kasede avokadoları hafifçe ezin ve dokulu kalması için bazı parçaları bırakın. Limon suyunu ekleyin ve damak zevkinize göre baharatlayın.
  • Yumurtaları bir kasede hafifçe çırpın. Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte ısıtın, yumurtaları dökün ve 10 saniye boyunca ya da sadece karışana kadar karıştırın.
  • Ekmeği ısıtmak için birkaç saniyeliğine barbekü üzerine yerleştirin.
  • Servis etmek için her bir yassı ekmeğe biraz avokado püresi koyun. Üstüne çırpılmış yumurta, mısır salsası, bir tutam susam ve acı sos koyun.

Malzemeler

  • 4 adet serbest gezen tavuk yumurtası
  • 8 yassı ekmek
  • Kavrulmuş susam ve Acı meksika sosu, servis için

Mangalda mısır salsa

  • 1 poblano acı biberi
  • 4 koçan mısır, temizlenmiş
  • 1 demet kişniş, iyice yıkanmış ve doğranmış
  • 1 uzun kırmızı acı biber, ince doğranmış
  • ½ kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 2 lime, suyu sıkılmış
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz ve taze çekilmiş siyah biber, damak tadına göre

Avokado püresi

  • 2 avokado
  • 2 lime, suyu sıkılmış
  • tuz ve taze çekilmiş siyah biber

Benzer Tarifler