Tarif
- Barbeküyü yüksek ısıda ısıtın.
- Mangalda mısır salsa için, poblano biberi ve mısırları mangalın üzerine yerleştirin ve her yeri tamamen pişene kadar sık sık çevirin. Yeterince soğuduğunda biberin kabuk ve tohumlarını ayırın ve doğrayın.
- Mısır tanelerini koçanlarından ayırın, daha sonra tüm malzemeleri bir kasede birleştirin, damak zevkinize göre baharatlayın ve iyice birleşmeleri çin karıştırın.
- Avokado püresi için bir kasede avokadoları hafifçe ezin ve dokulu kalması için bazı parçaları bırakın. Limon suyunu ekleyin ve damak zevkinize göre baharatlayın.
- Yumurtaları bir kasede hafifçe çırpın. Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte ısıtın, yumurtaları dökün ve 10 saniye boyunca ya da sadece karışana kadar karıştırın.
- Ekmeği ısıtmak için birkaç saniyeliğine barbekü üzerine yerleştirin.
- Servis etmek için her bir yassı ekmeğe biraz avokado püresi koyun. Üstüne çırpılmış yumurta, mısır salsası, bir tutam susam ve acı sos koyun.
Malzemeler
- 4 adet serbest gezen tavuk yumurtası
- 8 yassı ekmek
- Kavrulmuş susam ve Acı meksika sosu, servis için
Mangalda mısır salsa
- 1 poblano acı biberi
- 4 koçan mısır, temizlenmiş
- 1 demet kişniş, iyice yıkanmış ve doğranmış
- 1 uzun kırmızı acı biber, ince doğranmış
- ½ kırmızı soğan, ince doğranmış
- 2 lime, suyu sıkılmış
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz ve taze çekilmiş siyah biber, damak tadına göre
Avokado püresi
- 2 avokado
- 2 lime, suyu sıkılmış
- tuz ve taze çekilmiş siyah biber