Avokado Tempura

Avokado Tempura
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Pazar 13 Haziran saat 20:00 | Pazar 13 Haziran saat 20:30

Tarif

Tatlı biber & pembe harissa’lı bandırma sosu

Bir kapta un, bir tutam deniz tuzu ve 150 ml suyu pürüzsüz bir harç elde edene kadar çırpın.

Bir karıştırıcıda harissa, süzülmüş biberler ve yoğurdun yarısını yumuşayıncaya kadar karıştırın. Damak zevkinize göre çeşnilendirin.

Taze soğanları temizleyin ve ikiye bölün. Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın, bir kaşık kullanarak kabuğundan sıyırın. Ardından her bir yarıyı dört dilim halinde kesin.

Yüksek ateşe büyük ve sağlam bir tava koyun ve içine 2 cm zeytinyağı ekleyin. Ne zaman hazır olduğunu  anlamak için (170ºC) bir termometre kullanın veya bir taze soğan ekleyip altın rengine dönene kadar bekleyin – başlamak için en iyi işaret budur.

Avokadoyu, taze soğanı ve maydanozu tek tek harcın içine daldırın ve fazlasının damlamasına izin verin. Daha sonra nazikçe yağa koyun. Altın rengi olduklarında maşa ile çevirin. İyice süzmek için havlu kağıda alın, ardından biraz tuz serperek servis edin. Bandırma sosu içim kalan yoğurdu biber karışımının üzerine gezdirerek dalga efekti yaratın ve üzerine sıkmak için misket limonu dilimleri ile servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

487kcal

30.7g

5.5g

6g

45g

4g

1g

1.8g

Malzemeler

  • 100 gr pirinç unu
  • 100 gr kavanozda közlenmiş kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı pembe harissa
  • 2 yemek kaşığı doğal yoğurt
  • 4 taze soğan
  • 1 büyük olgun avokado
  • zeytinyağı
  • 4 dal maydanoz
  • 1 misket limonu

Benzer Tarifler