Avokadolu Hamur İşi

Avokadolu Hamur İşi
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 18 Eylül saat 15:15 | Cumartesi 18 Eylül saat 15:40

Tarif

Tatlı bezelye, çedar ve fesleğen dolgusu, karışık yeşillik

Avokadoları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve soyun. Avokadonun etini tartın. Doğru oranlar elde etmek için 200 gr olması gerekir (eğer yeteri kadar yoksa, sızma zeytinyağı ile 200 gr'a tamamlayın).

Büyük bir kasede avokadoyu ezin, ardından hamur haline gelene kadar unu, bir tutam deniz tuzu ve 4 yemek kaşığı soğuk su ile yavaş yavaş ekleyin. Pürüzsüz olana kadar yoğurun, ardından sarın ve 15 dakika dinlendirin.

Dolgu için yumurtaları bir karıştırıcının içine kırın, ardından donmuş bezelyeleri ve çedarın çoğunu ekleyin. Fesleğenin üstteki yapraklı yarısını koparın, bir tutam tuz ve karabiber ile ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Fırını önden 200ºC'ye ısıtın. Avokado hamurunu 0.5 cm kalınlığında olacak şekilde un serpilmiş bir yüzeyde açın. Oklavanın etrafına gevşekçe sarın, ardından yağladığınız 25 x 35 cm'lik bir fırın tepsisine yerleştirin. Kenarlardan sarkacak şekilde koyun ve tabanında delikler açın. Sarkan uzun parçaları koparın, ardından 10 dakika veya hafifçe altın rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve dolguyu eşit şekilde dökün. 15 dakika daha veya katılaşana kadar pişirmek üzere fırına alın. Sonra kalan peyniri ince bir şekilde üstüne rendeleyin. Yeşillikleri sızma zeytinyağı ve limon suyuyla soslayın, çeşnilendirin ve servis etmek için kişin üzerine serpiştirin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

764kcal

52.6g

11.3g

21g

55.9g

2.4g

1.1g

4.9g

Malzemeler

  • 2 adet olgun avokado
  • 400 gr kendiliğinden kabaran un, ek olarak serpmek için
  • 6 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 300 gr dondurulmuş bezelye
  • 90 gr çedar peyniri
  • ½  demet fesleğen (15 gr)
  • zeytinyağı
  • 100 gr karışık yeşiilik
  • sızma zeytinyağı
  • 1 limon

Benzer Tarifler