Avokadolu Hollandez Sos

Avokadolu Hollandez Sos
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 21 Ekim saat 23:55 | Cuma 22 Ekim saat 00:25

Tarif

Buharda pişmiş beyaz balık, kuşkonmaz ve limon

Geniş soğuk bir tavaya 1 cm su dökün. Kuşkonmazın kalın uçlarını koparın, ardından uç kısımlarını tavaya koyun ve balık filetolarını üstüne oturtun. Isıyı yükseltin, üzerini kapakla kapatın ve 5 dakika veya balık tamamen pişene kadar buharda pişirin.

Bu arada taze soğanları temizleyin, yeşil kısımlarını kabaca doğrayın ve yüksek ısıda küçük bir tavaya yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızı şarap sirkesi, bir tutam deniz tuzu ve karabiber ve 100 ml su ekleyin. Tarhun yapraklarının yarısını karıştırıcıya alırken kaynatmaya başlayın.

Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın, kaşık yardımıyla karıştırıcıya koyun ve sadece yumurta sarısını ekleyin. Sıcak soğan karışımını ekleyin, ardından pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın ve damak zevkinize göre çeşnilendirin. Taze soğanların beyazlarını ince ince dilimleyin ve kalan tarhun yapraklarıyla karıştırın.

Balıkları ve kuşkonmazları avokado Hollandez sosu ile servis edin. Üzerine tarhun ve taze soğan serpiştirin ve sızma zeytinyağını hafifçe gezdirerek bitirin. Üzerine sıkmak için limon dilimleri ile servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

304kcal

15.5g

3.4g

35.8g

5.3g

4.1g

0.8g

1.9g

Malzemeler

  • 1 demet kalın kuşkonmaz (350 gr)
  • 2 x 150 gr kalın beyaz balık filetosu, derisiz, temizlenmiş, sürdürülebilir kaynaklardan edinilmiş
  • 2 taze soğan
  • 1 limon
  • kırmızı şarap sirkesi
  • ½ demet tarhun (10 gr)
  • 1 gerçekten olgunlaşmış avokado
  • 1 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler