Avokadolu Ton Ceviche

Avokadolu Ton Ceviche

Tarif

Ceviche’nin özelliği, balık dâhil tüm malzemelerin çiğ olmasıdır. Balık, terbiye edilir ve narenciye suyundaki asitle doğal olarak pişer. Pişirme işlemi olmadığından, yemeğin en uzun işlemi malzemelerin doğranmasıdır. Hepsi, özellikle de balık, çok küçük parçalar hâlinde doğranmalıdır. Ton balığı ve soğanı doğradığınızda onları bir kaseye koyun ve biraz zeytinyağı, soya sosu ve hardalla çeşnilendirin. Bunu dolaba koyup ceviche’yi hazırlamaya devam edin.

Avokadoları açıp küspesini çıkartın. Kişniş yapraklarını doğrayıp tuz ve karabiber de ekleyerek, bir çatal yardımıyla avokado küspesiyle karıştırın. İki ton yeşili olan bir ezmemiz olacak. Bu ezmeyi ya cam tepsiye ya da salata kasesine döküyoruz. Üstüne ton balığı ve soğan karışımını koyuyoruz, üstüne de limon kabuğu rendesi ve suyu koyuyoruz. Servis edildiğinde soğuk olması ve limon suyunun da ton balığının içine nüfuz edip hafif hafif pişirmeye başlaması için bir süre buzdolabında tutun.

Servis zamanı geldiğinde, ceviche’nizin olduğu kaseyi ters çevirin. Böylece avokado tepede olacak ve yemek de daha renkli görünecek. Son olarak üstüne susam çekirdekleri serpin, yaygın olanlar veya siyah olanlardan. Yemeğiniz hazır. Bu yemek, yanında kızarmış ekmekle başlangıç yemeği olarak da, haşlanmış kabuklu patatesle ana yemek olarak da servis edilebilir. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 adet taze ton balığı bifteği
  • 3 adet avokado
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet limon
  • 1 dal kişniş
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tutam susam tohumu
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler