Tarif

Süzme yoğurdu karıştırma kabına koyun, içine az miktarda su ekleyerek kıvamını hafif açın. Önceden fırınlanmış olan pancarı birkaç iri dilime kesin. Yoğurdun içine ekleyin. Bir kaşık yardımıyla pancarla yoğurdu karıştırın. (Pancarı sadece renk vermesi amacıyla kullanıyoruz.) Üzerine birkaç damla limon sıkın. Önceden ıslanmış ve haşlanmış buğdayı ekleyin ve karıştırın. Yavaşça su ekleyerek karıştırma işlemini sürdürün. Hafif suluca bir karışım elde edince, yoğurtlu karışımı bir kenara alıp dinlenmeye bırakın. Kabağın uç kısmını kesin ve soyacak yardımıyla ince şeritler halinde dilimleyin. Kabağın yarısı yeterli gelecektir. Dinlenmekte olan yoğurtlu buğday karışımına tuz ilave edin. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Biraz da kimyon atıp hafifçe karıştırın. Pancarın rengini yoğurda iyice bırakması için bir süre de dolapta dinlendirin. Rengini alan yoğurttan pancarları çıkartın ve ayran aşını kaselere paylaştırın. Üzerini hazırladığınız kabak dilimleri, nohut ve bakla ile süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 ölçü su
  • 1 adet pancar
  • 1 yarım limon
  • 3 yemek kaşığı buğday
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam kimyon

Sunum için:

  • 1 yarım kabak
  • 1 avuç taze yeşil nohut
  • 1 avuç taze yeşil bakla

Benzer Tarifler