İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ayran Aşı

Oylama 0/5
Süzme yoğurdu karıştırma kabına koyun, içine az miktarda su ekleyerek kıvamını hafif açın. Önceden fırınlanmış olan pancarı birkaç iri dilime kesin. Yoğurdun içine ekleyin. Bir kaşık yardımıyla pancarla yoğurdu karıştırın. (Pancarı sadece renk vermesi amacıyla kullanıyoruz.) Üzerine birkaç damla limon sıkın. Önceden ıslanmış ve haşlanmış buğdayı ekleyin ve karıştırın. Yavaşça su ekleyerek karıştırma işlemini sürdürün. Hafif suluca bir karışım elde edince, yoğurtlu karışımı bir kenara alıp dinlenmeye bırakın. Kabağın uç kısmını kesin ve soyacak yardımıyla ince şeritler halinde dilimleyin. Kabağın yarısı yeterli gelecektir. Dinlenmekte olan yoğurtlu buğday karışımına tuz ilave edin. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Biraz da kimyon atıp hafifçe karıştırın. Pancarın rengini yoğurda iyice bırakması için bir süre de dolapta dinlendirin. Rengini alan yoğurttan pancarları çıkartın ve ayran aşını kaselere paylaştırın. Üzerini hazırladığınız kabak dilimleri, nohut ve bakla ile süsleyerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar