Ayva, Armut, Kereviz Turşusu

Ayva, Armut, Kereviz Turşusu
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cuma 5 Haziran saat 21:55 | Cumartesi 6 Haziran saat 11:00

Tarif

Hazırlanışı

 

Ayvaların çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.

Armutları dilimleyin..

 

Yapılışı

 

Hardal tohumu, kişniş, kuru şerife biberi, taze acı biber, limon kabuğu - limon dilimi, kereviz sapı. Bu malzemeleri cam kavanozun içine koyun.

Dilimlenen ayvaları ve armutları sıkışık bir şekilde en alta dizin. Ortaya bir adet kereviz sapı ekleyin.

Kerevizleri kesin. Kavanoza ekleyin.

Sonrasında yeniden ayva ve armutları dizin.

En üste kereviz sapları sıkıştırın.

 

Kaya tuzunu kavanoza ekleyin.

Elma sirkesi  ve beyaz sirke koyun.

Son olarak kavanozun üzerini geçecek kadar kaynar su koyun.

 

Kapağı sıcak sudan geçirin ve kapatın.

 

Malzemeler

Ayva

Armut

Hardal tohumu

Kişniş tohumu

Kuru Şerife biberi

Taze acı biber

Limon kabuğu

Limon dilimi

Kereviz sapı

Kaya tuzu( Bir litre için bir  kaşık)

Elma sirkesi(200 ml)

Beyaz sirke (200 ml)

Benzer Tarifler