Tarif

1,5 su bardağı pirincin üzerine sıcak su ekleyip 20-30 dakika kadar bekletin. Bu sürenin sonunda pirinci durulayıp süzün.

Ayvaları ikiye bölüp iç çekirdekli kısımlarını çıkartın. Çekirdekleri çıkartılan ayvaları incecik dilimleyin.

Ayvaları düzenli bir şekilde tencerenin içine dizip üzerlerine elinizle bastırın ve suyu ilave edin.

Yıldız anasonu da ekleyip ocağın altını yakın ve tencerenin kapağını kapatıp ayvaları yarı pişmeye bırakın.

Ayvalar yarı pişince pirinci ilave edin, tencerenin kapağını kapatarak pirinçler pişinceye dek yaklaşık 10 dakika daha pişirme işlemini sürdürün.

Pirincin pişmesine yakın yemeğin üzerine tereyağını ilave edin, reyhan yapraklarını da serpip altını kısın ve tekrar tencerenin kapağını kapatarak yemeği demlendirerek pişirmeye devam edin.

Pirinç pişince bastının üzerine pekmezi gezdirin. Yemeğin altını açıp kapağını kapatmadan suyunu çekmesi için kısa bir süre daha pişirin.

Pişen ayva bastısını servis edin.  

Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 3 su bardağı su
  • 3 adet yıldız anason
  • 2 su bardağı kadar baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 avuç taze reyhan yaprağı
  • 1 yarım su bardağı pekmez

Benzer Tarifler