Ayva Tatlısı1

Ayva Tatlısı1
Yayınlandığı Program: Maksut'un Neolokal Mutfağı Yayın tarihleri: Çarşamba 16 Haziran saat 11:55 | Çarşamba 16 Haziran saat 12:25

Tarif

Sıcak suyu tencereye koyup ocağın altını yakın. Suyu kaynamaya bırakın.

Ayvaların kabuklarını soyun, meyve çekirdeği çıkarıcı ile çekirdekli kısmını çıkartın ve ayvaları kalınca halkalara dilimleyin.

Dilimlenen ayvaları kaynayan suyun içine bırakın. Su ayvaların üzerini örtmüyorsa biraz daha sıcak su ekleyin. Ayvaları yumuşayıncaya dek haşlayın.

Ayrı bir tavayı ateşe koyup içine çam fıstıklarını ekleyin ve karıştırarak fıstıklar hafif kahve oluncaya dek kavurun. Kavrulan çam fıstıklarını yanmamaları için tavadan alın.

Yumuşayan ayvaları sudan alıp bir tabağa koyun.

Şerbeti hazırlamak için tencerede kalan suyun içine toz şekeri ekleyin ve çırpma teli yardımıyla şeker eriyinceye dek karıştırın.

Suyun içine hibiskusu da ekleyin ve karıştırmayı sürdürün. Şerbet kırmızı olacaktır.

Ayvaları tekrar şerbetin içine koyun ve hem şerbeti hem de kırmızı rengini içine çekinceye dek beraberce pişirin.

Ayvalar renk alınca kevgir yardımıyla bir tabağa çıkartın. Şerbetinden ve hibiskuslardan da koyun. Hafif ılınmaya bırakın.

Dilerseniz tencerede kalan şerbeti soğuduktan sonra buz gibi su ile karıştırıp hibiskuslu ve ayva aromalı bir içecek elde edebilirsiniz.

Ayvaları ılınınca servis tabağına yerleştirin. Ayvaların çekirdeğinin çıktığı orta boşluğuna kavrulmuş çam fıstıklarından koyun. Üzerine ve etrafına şerbetten gezdirin. Yanında kaymak ile servis edin. 

Malzemeler

  • 1 ölçü sıcak su
  • 2 adet ayva
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 yarım su bardağı hibiskus
  • 1 miktar kaymak

Benzer Tarifler