Babanın Biralı Flathead Balığı ile Tartar Sos

Babanın Biralı Flathead Balığı ile Tartar Sos

Tarif

Tartar sosu yapmak için tüm malzemeleri bir kasede birleştirin ve ihtiyacınız olana kadar buzdolabına kaldırın.

Pirinç kepeği yağını fritözde veya büyük bir tencerede 180 ˚C dereceye ulaşana kadar ısıtın.

Bu arada, patatesleri orta büyüklükte dilimlere veya cips boyutunda kesin ve fazla nemini kurutmak için kağıt havluyla kurulayın.

Yağ istenen sıcaklığa ulaştığında, cipsleri, gerekirse gruplar halinde, 5 dakika boyunca veya altın ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alın ve sıcak tutun.

Unları bir kaba alın ve karıştırın. Birayı ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Filetoları hamura birer birer daldırın ve her seferinde yavaşça yağın içine yerleştirin. 3 dakika boyunca veya altın rengine dönene ve gevrekleşinceye kadar pişirin. Gerekirse patatesleri sıcak yağa bırakın ve tekrar ısıtmak ve gevrekleştirmek için 1 dakika boyunca pişirin. Kağıt havlu ile yağını emdirin. Balık ve cipsleri tartar sosu ve limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

  • 2 litre pirinç kepeği yağı, kızartma için
  • 4 patates, soyulmuş
  • 2 tepeleme dolu yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme dolu yemek kaşığı pirinç unu
  • 100 ml’lik soğuk pale ale bira şişesi
  • 4 flathead filetosu, deri ve kılçıkları temizlenmiş
  • Limon dilimleri, servis için

Tartar sosu

  • ½ arpacık soğanı, ince doğranmış
  • ½  acı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • ⅓ demet dereotu, dalları temizlenmiş ve ince doğranmış
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 6 tepeleme yemek kaşığı mayonez
  • 1½ tatlı kaşığı tabasco sosu
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler