Hazırlanış

Hamur:

Unun içinde bir çukur açın. Tereyağı, şeker, yumurta ve tuzu karıştırıp çukurun içine koyun, ardından hamuru yoğurun.

Hamurun üstüne un serpiştirin, üstüne bastırıp düzleştirin ve streç filme sarın. Hamuru buzdolabında ya da dondurucuda dinlendirin. Badem ezmesi:

Mutfak robotunda bademlerle şekeri ince ayarda çekip yumurta aklarını ekleyin. Pürüzsüzleşene dek iyice yoğurup ezmeyi buzdolabında dinlendirin. Badem ezmeli kurabiye:

Hamuru, üstüne un serpiştirip yaklaşık dört milimetre inceliğinde açın. Kek kalıbıyla hamurdan halka şeklinde sekiz parça kesin ve dört tanesini fırın tepsisine yerleştirin.

Yumurtayı çırpın. Badem ezmesini dört hamur parçası üstüne paylaştırın ve kenarlarına fırçayla yumurta sürün. Diğer hamur parçalarını üstüne koyup kenarlarını çatalla bastırın. Üstlerine fırçayla yumurta sürün ve bademleri hamura batırın. 

Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram un
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 tutam tuz

Badem ezmesi için:

  • 160 gram şeker
  • 160 gram badem
  • 1 adet yumurta beyazı

Süsleme için:

  • 2 adet yumurta
  • 20 adet badem

Benzer Tarifler