Badem Ezmeli Noel ve Paskalya Ekmeği

Badem Ezmeli Noel ve Paskalya Ekmeği

Hazırlanış

Hamur:

Süt, maya ve 1 yemek kaşığı şekeri ısıtın. Unun ortasına bir oyuk açıp yumurtayı içine kırın. Ardından, kalan şekeri ve ılık sütü ekleyin. Unun kenarına tuz serpiştirin ve ortasındaki oyuğa tereyağını ekleyin. Malzemelerin hepsini karıştırıp, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top hâline getirip üstüne un serpin, streç filme sararak bir süre dinlendirin. Badem ezmesi:

Bademlerle şekeri, mutfak robotunda çekin. Yumurta akıyla sarısını ayırıp, akını mutfak robotuna ekleyin ve krema kıvamında bir badem ezmesi elde edinceye dek robotta çekin. İsteğe bağlı olarak, yumurta sarısını da ekleyebilirsiniz. Badem ezmesini yoğurup yuvarlayarak ince, uzun bir silindir hâline getirin. İç harcı:

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Kuru üzümleri romda ıslatıp bademleri doğrayın.

Hamuru düzleştirip üstüne tarçın serpiştirin; romda bekletilmiş kuru üzümleri, portakal kabuğu şeker

Malzemeler

Hamur için:

  • 190 mililitre süt
  • 1 paket maya
  • 50 gram şeker
  • 500 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar tuz
  • 250 gram tereyağı

Badem ezmesi için:

  • 150 gram badem
  • 150 gram toz şeker
  • 1 adet yumurta

İç harcı için:

  • 150 gram kuru üzüm
  • 120 mililitre rom
  • 100 gram badem
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 50 gram portakal kabuğu şekerlemesi

Benzer Tarifler