Bademli Blancmange

Bademli Blancmange
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 05:02 | Pazartesi 12 Nisan saat 05:30

Tarif

Fırını önden 150 dereceye ısıtın. Bademleri kenarlı bir fırın tepsisine tek bir katman halinde yayın. 20

dakika hafifçe kavurun. Tepsiyi tel bir ızgaraya aktarın ve biraz soğumaya bırakın. İnce şekilde öğütülene kadar bir mutfak robotunda bademleri çekin. Orta boy bir tencerede 4 su bardağı tam yağlı süt, 1 1/2 su bardağı su, şeker ve tarçın çubuklarını orta ateşte neredeyse kaynama noktasına getirin. Bademleri ekleyin ve karıştırın. Bir sıvı ölçüm kabına aktarın ve bir gece veya 2 güne kadar buzdolabında üstü kapalı olarak bekletin. (Karışım ne kadar uzun süre demlenirse, blancmange o kadar lezzetli olur.)

4 - 4 1/2 su bardağı veya iki adet 2 - 2 1/2 su bardağı kapasiteli kalıbı buzlu suyla doldurun. Büyük bir parça tülbenti (ince ise çift kat kullanın) sıcak suda yıkayın. Mümkün olduğu kadar iyi sıkın. Bir kasenin üzerine eleği yerleştirin, hazırlanmış tülbenti eleğin içine serin ve badem karışımını dökün. Badem sütünün 30 dakika damlamasına izin verin, ardından tülbentin uçlarını dikkatlice toplayın ve olabildiğince fazla sıvıyı sıkın. Badem sütü pürüzsüz olmalıdır. İçinden herhangi bir badem parçası geçerse, sıvıyı tekrar çok ince bir elekten geçirin. Tarçın çubuklarını atın. Badem sütünü büyük bir sıvı ölçü kabına dökün (en az 3 su bardağı olmalı) ve kalan 1 su bardağı sütü 4 su bardağı sıvı olacak şekilde ekleyin.

Orta boy bir tencerede krema ve 1 su bardağı badem sütünü karıştırın. Üstüne jelatini serpin. 5 dakika yumuşayana kadar bekletin. Badem sütü karışımını orta-düşük ısıda, jelatin çözülene kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 5 dakika ısıtın. Ateşten alın. Jelatin karışımını ölçü kabında kalan badem sütüne karıştırın. Buzlu suyu kalıptan dökün, ancak kalıbı kurutmayın (bu sayede blancmange kalıptan daha kolay çıkacaktır). Badem-süt karışımını bir elekten geçirerek kalıba doldurun. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan yüzeye bastırarak streç film ile örtün. Katılaşana kadar, yaklaşık 6 saat veya gece aşırı soğutun.

Kalıptan çıkması için, pudingi hızlı bir şekilde sıcak su dolu bir kaba daldırın veya sıkılmış sıcak ıslak bir havlu kullanın. Kalıbın üzerine bir servis tabağı yerleştirin ve hızla ters çevirin. Gevşetmek için sallayın. Kalıbı çıkarın. İsterseniz Frenk üzümü ile servis edin.

Malzemeler

  • 4 su bardağı blanşe edilmiş badem (600 gr)
  • 4-5 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çubuk tarçın
  • 1/2 su bardağı yağlı krema
  • 2 yemek kaşığı aromasız jelatin
  • Servis için şekerli beyaz Frenk üzümü (isteğe bağlı)

Benzer Tarifler