Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Cuma 18 Eylül saat 11:25 | Cuma 18 Eylül saat 16:35

Tarif

Hazırlık:

 Alt Katman:

 Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Vanilya çekirdeklerini, limon rendesini, unu karıştırın. Bununla yumurtayı, yumurta sarısını, şekeri ve tereyağını yumuşak ve yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru düzleştirin, streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Tart Kreması:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Bir tencereye sütü, vanilyayı ve şekerin yarısını koyup kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın ve un katın. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra hepsini tencereye alın ve iyice karıştırın. Tart kremasını kaynatın ve kısık ateşte 3 dakika pişirin. Sonra üstünü streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.

Tart:

Fırını 170 dereceye ayarlayın. 2 yumurtanın sarısını ayırın. Yumurta sarılarını, 1 yumurtayı, kremayı ve şekeri köpüklenene kadar çırpın. Önce un, sonra süt ekleyin. Yumurtaların akını yağsız bir kapta sertleşene kadar çırpın. Bunu da karışıma ekleyin. Hamuru açıp inceltin ve yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Taşan hamuru kalıba kıvırıp koyun. Tart karışımını kalıba dökün ve 55 dakika pişirin. Tartı soğumaya bırakın ve kalıptan çıkarın.

Çıtır Badem:

Fırını 170 dereceye getirin. Bademle şekeri karıştırın ve kızarana kadar 12 dakika fırında tutun. Soğumaya bırakın, sonra bademi blenderden geçirin.

Süsleme:

Kremayla şekeri sertleşene kadar çırpın ve tarta dökün. Tartın üstüne badem ve pudra şekeri serpin.

Malzemeler

Alt katman için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet limon
  • 250 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 125 gram tereyağı

Tart kreması için:

  • 1 yarım vanilya çubuğu
  • 125 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yarım yemek kaşığı un

Tart için:

  • 3 adet yumurta
  • 75 gram şeker
  • 75 gram un
  • 500 mililitre süt

Çıtır badem için:

  • 200 gram dilimlenmiş badem
  • 4 yemek kaşığı şeker

Süsleme için:

  • 500 mililitre krema
  • 100 gram şeker
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler