İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bademli Brezilya Tartı

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık

    Alt katman:


    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Vanilya çekirdeklerini, limon rendesini, unu karıştırın. Bununla yumurtayı, yumurta sarısını, şekeri ve tereyağını yumuşak ve yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru düzleştirin, streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Prev2/5Next

    Tart kreması:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Bir tencereye sütü, vanilyayı ve şekerin yarısını koyup kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın ve un katın. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra hepsini tencereye alın ve iyice karıştırın. Tart kremasını kaynatın ve kısık ateşte 3 dakika pişirin. Sonra üstünü streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Prev3/5Next

    Tart:

    Fırını 170 dereceye ayarlayın. 2 yumurtanın sarısını ayırın. Yumurta sarılarını, 1 yumurtayı, kremayı ve şekeri köpüklenene kadar çırpın. Önce un, sonra süt ekleyin. Yumurtaların akını yağsız bir kapta sertleşene kadar çırpın. Bunu da karışıma ekleyin. Hamuru açıp inceltin ve yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Taşan hamuru kalıba kıvırıp koyun. Tart karışımını kalıba dökün ve 55 dakika pişirin. Tartı soğumaya bırakın ve kalıptan çıkarın.
  4. Prev4/5Next

    Çıtır badem:

    Fırını 170 dereceye getirin. Bademle şekeri karıştırın ve kızarana kadar 12 dakika fırında tutun. Soğumaya bırakın, sonra bademi blenderden geçirin.
  5. Prev5/5Next

    Süsleme:

    Kremayla şekeri sertleşene kadar çırpın ve tarta dökün. Tartın üstüne badem ve pudra şekeri serpin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen