Hazırlanış

Hazırlık

Alt katman:


Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Vanilya çekirdeklerini, limon rendesini, unu karıştırın. Bununla yumurtayı, yumurta sarısını, şekeri ve tereyağını yumuşak ve yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru düzleştirin, streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Tart kreması:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Bir tencereye sütü, vanilyayı ve şekerin yarısını koyup kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın ve un katın. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra hepsini tencereye alın ve iyice karıştırın. Tart kremasını kaynatın ve kısık ateşte 3 dakika pişirin. Sonra üstünü streç filmle kapatıp soğumaya bırakın. Tart:

Fırını 170 dereceye ayarlayın. 2 yumurtanın sarısını ayırın. Yumurta sarılarını, 1 yumurtayı, kremayı ve şekeri köpükl

Malzemeler

Alt katman için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet limon
  • 250 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 125 gram tereyağı

Tart kreması için:

  • 1 yarım vanilya çubuğu
  • 125 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yarım yemek kaşığı un

Tart için:

  • 3 adet yumurta
  • 75 gram şeker
  • 75 gram un
  • 500 mililitre süt

Çıtır badem için:

  • 200 gram dilimlenmiş badem
  • 4 yemek kaşığı şeker

Süsleme için:

  • 500 mililitre krema
  • 100 gram şeker
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler