Bademli Şekerpare

Bademli Şekerpare

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Tereyağını, yumurtayı, yumurta sarısını, pudra şekerini ve tuzu karıştırın. Un ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamuru 3 santimetre çapında bir rulo hâline getirin. Sonra streç filmle kaplayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye getirin. Hamuru 1,5 santimetre kalınlığında eşit dilimlere bölün, dilimleri top şeklinde yuvarlayın, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üstlerine biraz bastırarak düzleştirin. Yumurtayı çırpın ve topların üstüne sürün. Bademleri hamura batırın ve bir kez daha yumurta sürün. Şekerpareleri kızarana kadar 15 dakika pişirin. Limonlu şerbet:

Şekerli suyu kaynatın. Limon kabuğunu rendeleyin ve rendeyle limon suyunu şekerli şerbete ekleyin. Nane yapraklarını koparın, gül suyuyla birlikte şerbete koyun ve şerbeti 4 dakika daha kaynatın. Ilık şekerpareleri sıcak şerbete batırın ve tel ızgarada süzün.

Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 120 gram pudra şekeri
  • 2 tutam tuz
  • 320 gram un

Limonlu şerbet için:

  • 500 gram şeker
  • 400 mililitre su
  • 1 adet limon
  • 3 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı gül suyu

Ek olarak:

  • 1 adet yumurta
  • 50 adet badem

Benzer Tarifler