İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bademli Şekerpare

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Tereyağını, yumurtayı, yumurta sarısını, pudra şekerini ve tuzu karıştırın. Un ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamuru 3 santimetre çapında bir rulo hâline getirin. Sonra streç filmle kaplayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye getirin. Hamuru 1,5 santimetre kalınlığında eşit dilimlere bölün, dilimleri top şeklinde yuvarlayın, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üstlerine biraz bastırarak düzleştirin. Yumurtayı çırpın ve topların üstüne sürün. Bademleri hamura batırın ve bir kez daha yumurta sürün. Şekerpareleri kızarana kadar 15 dakika pişirin.
  2. Prev2/2Next

    Limonlu şerbet:

    Şekerli suyu kaynatın. Limon kabuğunu rendeleyin ve rendeyle limon suyunu şekerli şerbete ekleyin. Nane yapraklarını koparın, gül suyuyla birlikte şerbete koyun ve şerbeti 4 dakika daha kaynatın. Ilık şekerpareleri sıcak şerbete batırın ve tel ızgarada süzün.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen