Bademli Tosca

Bademli Tosca
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 12 Temmuz saat 03:45 | Pazar 12 Temmuz saat 08:05

Tarif

Hazırlık: 

Badem Ezmesi: 

Bademleri şekerle ezin ve yumurta akını ekleyin. İsterseniz badem ezmesini hazır olarak da alabilirsiniz. Bu tarif için 600 gram badem ezmesi gerekmektedir.

Taban Hamuru:

Fırını 200 dereceye getirin. Tereyağıyla badem ezmesini karıştırın, yumurtayla un ekleyin. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın, pişirme kağıdı serin. Kalıba hamuru dökün, fırında 20 dakika pişirin. Tabanı soğumaya bırakın.

Üst Katman:

Tereyağını eritin, şeker, akçaağaç şurubu, badem ve su katın. Pişen tabanın üstüne karışımı dökün ve fırında 10 dakika pişirin. Bademli tosca’yı soğumaya bırakın. Sonra kalıptan çıkarın ve 2x4 santimlik dikdörtgenlere ayırın.

Son Olarak:

Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Çikolatayı palet bıçağıyla yayın ve 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya katın, güzelce ve hızlıca karıştırın. Bademli tosca’yı bütün kenarları ve altı kaplanacak şekilde çikolataya batırın.

Malzemeler

Taban hamuru için:

  • 75 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 40 gram un

Badem ezmesi için:

  • 300 gram dilimlenmiş badem
  • 300 gram şeker
  • 1 adet yumurta beyazı

Üst katman için:

  • 75 gram tereyağı
  • 75 gram şeker
  • 75 gram akçaağaç şurubu
  • 75 gram dilimlenmiş badem
  • 25 mililitre su

Ek olarak:

  • 200 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler