İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bademli Tosca

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Badem ezmesi:


    Bademleri şekerle ezin ve yumurta akını ekleyin. İsterseniz badem ezmesini hazır olarak da alabilirsiniz. Bu tarif için 600 gram badem ezmesi gerekmektedir.
  2. Prev2/4Next

    Taban hamuru:

    Fırını 200 dereceye getirin. Tereyağıyla badem ezmesini karıştırın, yumurtayla un ekleyin. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın, pişirme kağıdı serin. Kalıba hamuru dökün, fırında 20 dakika pişirin. Tabanı soğumaya bırakın.
  3. Prev3/4Next

    Üst katman:

    Tereyağını eritin, şeker, akçaağaç şurubu, badem ve su katın. Pişen tabanın üstüne karışımı dökün ve fırında 10 dakika pişirin. Bademli tosca’yı soğumaya bırakın. Sonra kalıptan çıkarın ve 2x4 santimlik dikdörtgenlere ayırın.
  4. Prev4/4Next

    Son olarak:

    Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Çikolatayı palet bıçağıyla yayın ve 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya katın, güzelce ve hızlıca karıştırın. Bademli tosca’yı bütün kenarları ve altı kaplanacak şekilde çikolataya batırın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen