İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bademli ve Patlıcan Çeşnili Pilav

Oylama 0/5
Baldo pirinci 30 dakika sıcak suda dinlendirin. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Dinlenen pirinci süzün ve tereyağında kavurun. Üzerine et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. Bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın. Kuru patlıcanları bir tutam tuz ile mutfak robotuna koyup çekerek toz haline getirin. Hazırlanan bu çeşniyi suyunu çeken pilava ilave edin. Pilavın üzerini bir bez ile örtüp altını kapatın, demlenmeye bırakın.

Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyun, eritin. Doğranan bademleri bu yağda karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen bademleri demlenen pilavın üzerine serpin ve servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar