Tarif

Baldo pirinci 30 dakika sıcak suda dinlendirin. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Dinlenen pirinci süzün ve tereyağında kavurun. Üzerine et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. Bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın. Kuru patlıcanları bir tutam tuz ile mutfak robotuna koyup çekerek toz haline getirin. Hazırlanan bu çeşniyi suyunu çeken pilava ilave edin. Pilavın üzerini bir bez ile örtüp altını kapatın, demlenmeye bırakın.

Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyun, eritin. Doğranan bademleri bu yağda karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen bademleri demlenen pilavın üzerine serpin ve servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 bardak et suyu
  • 4 adet kuru patlıcan
  • 1 avuç badem
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler