Tarif

Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın.
Unu, suyu ve mayayı hamur kıvamını elde edene kadar yaklaşık 4 dakika yoğurun. Tereyağını ve tuzu ekleyip 8 dakika kadar daha yoğurun. Streç filmle örttüğünüz bir kapta hamuru yaklaşık 40 dakika kabarmaya bırakın. 6 top hamur yapın, topların ortasına başparmaklarınızla delik açın ve bagel yapmaya devam edin; veya uzun bir şerit hâlinde hamuru açın, ucunu elinizin etrafından dolayın ve bagel yapana kadar yuvarlayın. Bagelleri pişirme kağıdının üstüne yerleştirin ve 35 dakika boyunca kabarmaya bırakın.

Yumurtaları çırpın ve bagellerin üstüne sürün. Bagellerin üstüne haşhaş veya susam serpip üstleri kızarana kadar 20 dakika fırında pişirin.

Malzemeler

  • 500 gram un
  • 265 mililitre su
  • 12 gram kuru maya
  • 12 gram tuz
  • 20 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar susam
  • 1 miktar haşhaş tohumu

Benzer Tarifler