Bahar Meyveleri Tartı

Bahar Meyveleri Tartı

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Yumurtayı çırpın. Unun ortasını açın, tereyağını, şekeri ve yumurtanın yarısını karıştırın. Undan biraz biraz alarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru düzleştirin, streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sonra hamuru açın ve yağladığınız tart kalıbına koyun. Kenarlardan taşan hamuru kesin ve hamurun altına çatalla delikler açın. Hamurun üstüne pişirme kağıdı koyun ve ağırlıkları yerleştirin. 20 dakika sonra, pişmesine yakın fırından çıkarın. Kalıptan ağırlıkları ve pişirme kağıdını çıkarın ve hamuru fırında 5 dakika daha pişirin. Sonra bu alt katmanı soğumaya bırakın. Tart kreması:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Bir tencerede sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını kaynatın. Yumurta sarısıyla kalan şekeri karıştırıp un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt ekleyin, sonra h

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 adet yumurta
  • 150 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram şeker

Tart kreması için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 500 mililitre süt
  • 150 gram şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 250 mililitre krema

Bahar meyveleriyle süsleme için:

  • 2 adet şeftali
  • 3 adet sarı erik
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 125 gram ahududu

Benzer Tarifler