İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Baharatlı Bademli Bisküviler

Oylama 0/5

Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve içini kazıyın. Tereyağını küpler hâlinde kesin. Tezgahın üzerine unu koyun, ortasını açın ve şekeri, yumurtaları ve küp hâline getirilmiş tereyağını içine ekleyin. Hamur yumuşayana kadar yoğurun. Hamurun yarısını alın, Speculaas baharatlarıyla karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.

Beyaz hamuru yaklaşık 3,5 santimetre çapında kapsül şeklinde açın. Speculaas hamurunu beş milimetre kalınlığında, kapsül hamuruyla aynı uzunlukta, dikdörtgen şeklinde açın. Speculaas hamuruna yumurta sarısı karışımından sürün. Beyaz, kapsül şeklindeki hamuru üzerine koyun ve açın. Hamurun üst üste binmemesine ve güzelce eşleşmesine dikkat edin. Beyaz, kapsül şeklindeki hamura yumurta sarısı karışımından sürün ve bademle kaplayın. Sertleşmesi için buzlukta yaklaşık 10 dakika kadar bırakın.

Fırını öncesinde 180 dereceye getirin. Hamuru yaklaşık yedi milimetre kalınlığında şeritler hâlinde kesin. Şeritleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. Bisküvileri yaklaşık 12 dakika kadar altınımsı kahverengini alana dek pişirin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen