İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Baharatlı Balkabaklı Mini Kekler

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Tam tahıllı unu ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba koyun. Şeker ve baharatları çırparak karıştırın. Başka bir kapta yumurta, bal kabağı rendesi, yağ ve vanilyayı karıştırın. İki karışımı harmanlayıp pürüzsüz bir kıvama gelene dek kısık ateşte pişirin. Sulu hamur harcını 10 saniye kadar daha yüksek ateşte karıştırın. Mini kek kalıplarını tepsiye dizin ve ¾’ünü harçla doldurun. Mini kekleri 23 dakika pişirin.
  2. Prev2/3Next

    Sütlü Çikolatalı Krema:
    Krema için tereyağını pudra şekeriyle çırpıp, hamur kremasına karıştırın. Karıştırırken erimiş çikolatayı kremaya ekleyin. Karışımı uzun süre çırpmayın. Çikolata kıvama geldiğinde bırakın.

    Krem karamel için şekeri karamelize edin ve farklı bir tencerede kremayı kaynatın. Kaynayan kremayı ekleyerek karameli sulandırın ve iyice karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Karameli bir kaba dökün ve soğumak üzere bırakın.
  3. Prev3/3Next

    Garnitür:
    Çikolatalı kremayı ucu tırtıklı bir krema sıkma torbasına koyun ve kekin üstüne iki kat kalınlıkta halka yapın ve ortasını boş bırakın. Ortasını krem karamelle doldurun.
    Sütlü çikolata rendesi ve kavrulmuş bal kabağı çekirdekleriyle süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen