Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 6 Temmuz saat 06:50 | Pazartesi 6 Temmuz saat 11:25

Tarif

Hazırlanış:

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Tam tahıllı unu ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba koyun. Şeker ve baharatları çırparak karıştırın. Başka bir kapta yumurta, bal kabağı rendesi, yağ ve vanilyayı karıştırın. İki karışımı harmanlayıp pürüzsüz bir kıvama gelene dek kısık ateşte pişirin. Sulu hamur harcını 10 saniye kadar daha yüksek ateşte karıştırın. Mini kek kalıplarını tepsiye dizin ve ¾’ünü harçla doldurun. Mini kekleri 23 dakika pişirin.

Sütlü Çikolatalı Krema:

Krema için tereyağını pudra şekeriyle çırpıp, hamur kremasına karıştırın. Karıştırırken erimiş çikolatayı kremaya ekleyin. Karışımı uzun süre çırpmayın. Çikolata kıvama geldiğinde bırakın.

Krem karamel:

Şekeri karamelize edin ve farklı bir tencerede kremayı kaynatın. Kaynayan kremayı ekleyerek karameli sulandırın ve iyice karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Karameli bir kaba dökün ve soğumak üzere bırakın.

Garnitür:

Çikolatalı kremayı ucu tırtıklı bir krema sıkma torbasına koyun ve kekin üstüne iki kat kalınlıkta halka yapın ve ortasını boş bırakın. Ortasını krem karamelle doldurun.

Sütlü çikolata rendesi ve kavrulmuş bal kabağı çekirdekleriyle süsleyin.

Malzemeler

Mini kekler için

  • 200 gram tam tahıllı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 220 gram esmer şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz tarçın
  • 1 tutam toz karabiber
  • 1 tutam toz zencefil
  • 2 adet yumurta
  • 260 gram bal kabağı rendesi
  • 180 mililitre ayçiçeği yağı
  • 275 mililitre süt

Çikolatalı krema için

  • 250 gram tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri
  • 250 gram hamur kreması
  • 150 gram erimiş sütlü çikolata

Krem karamel için

  • 150 gram şeker
  • 100 mililitre krema
  • 75 gram tereyağı
  • 1 tutam deniz tuzu

Garnitür için

  • 50 gram çikolata rendesi
  • 50 gram kavrulmuş bal kabağı çekirdeği

Benzer Tarifler