Baharatlı Erikle Kakuleli Sütlaç

Baharatlı Erikle Kakuleli Sütlaç

Tarif

Kalın tabanlı bir tencereye süt ve tarçın çubuğunu koyun. Kaynamasına yakın, pirinci ve vanilya özütünü ekleyin. 30 dakika çok kısık ateşte kaynatın, pirincin tencereye yapışmaması için bir yandan da karıştırın. Kakuleleri havanda döverek tohumlarını çıkartın. Kabuklarını atın, ezilmiş tohumları şekere ekleyin. Pirinçler ne çok yumuşak ne de sert bir kıvama gelince, kuru üzümü, bademi ve kakuleli şekeri ya da akçaağaç şurubunu ekleyip 5-10 dakika kadar daha, kısık ateşte pişirin, fazla koyulaşırsa biraz daha süt ekleyin. Erikleri gelişigüzel doğrayın. Su veya portakal suyu, yıldız anason, karanfil ve zencefil şurubu veya likörüyle beraber bir tencereye koyun, erikler yumuşayana ve malzemeler tadını verene kadar kısık ateşte pişirin.

Malzemeler

Sütlaç için:

  • 250 mililitre yarım yağlı süt
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 300 gram Basmati pirinci
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 8 adet kakule
  • 100 gram esmer şeker
  • 150 gram kuru üzüm
  • 50 gram dövülmüş badem

Erikler için:

  • 8 adet mürdüm eriği
  • 100 mililitre su
  • 2 adet yıldız anason
  • 1 tutam karanfil
  • 1 tatlı kaşığı zencefil şurubu

Benzer Tarifler