Baharatlı Karnabahar Pirinç Keki

Baharatlı Karnabahar Pirinç Keki
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 18 Eylül saat 15:15 | Cumartesi 18 Eylül saat 15:40

Tarif

Papadum, soğan, taze acı biber, kişniş & yoğurt

28 cm'lik yapışmaz bir tavayı orta ateşe koyun. Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve bir damla su ile 10 dakika veya altın rengi olana kadar düzenli olarak karıştırarak pişirin. Karnabaharı 2 cm olacak şekilde kesin. Sapı ve varsa güzel yapraklarını ince ince dilimleyin. Köri ezmesi ile tavaya koyun ve karıştırın ve 5 dakika pişirin.

1 su bardağı pirincine 2 su bardağı kaynamış su (600ml) ekleyin. Biberleri kesmeden delikler açın ve ekleyin. Ardından papadumları kabaca kırın ve kişniş yapraklarının çoğunu elinizle parçalayarak ekleyin. İyice karıştırın, deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin, üzerini kapatın ve orta-kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Bu sürenin sonunda pirinç tüm sıvıyı emmiş olacaktır. Tavanın kapağını açın, kenarına 3 yemek kaşığı yağ gezdirin ve ezici ile aşağı doğru bastırın. Isıyı düşürün ve altın rengi, ince çıtır bir taban elde etmek için 5 dakika daha pişirin.

Üstü kapalı olarak 10 dakika dinlendirin, ardından bir spatula ile kenarlarını gevşetin. Her şeyi dikkatlice bir tahtaya veya tabağa çevirin, ardından kalan kişniş yapraklarını serpin Yoğurdu karabiberle baharatlayın, biraz sızma zeytinyağı gezdirin ve yanında servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

279kcal

13.1g

2.2g

7.9g

33.3g

7.5g

4.5g

1g

Malzemeler

  • 2 soğan
  • zeytinyağı
  • 1 baş karnabahar (800 gr)
  • 3 yemek kaşığı tikka köri ezmesi
  • 1 bardak basmati pirinci (300 gr)
  • 3 adet taze karışık renkli acı biber
  • 6 pişmemiş papadum
  • 1 demet kişniş (30 gr)
  • 6 yemek kaşığı doğal yoğurt
  • sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler