İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Baharatlı Karnabaharlı ve Nohutlu Sıcak Salata

Oylama 0/5

Fırını 220 dereceye ısıtın. Karnabaharı kesip küçük parçalara ayırın. Yağı büyük bir kaseye dökün, tarçın ve kimyon ekleyip karıştırın ya da baharatların dağılmasına yardım etmek için çırpın. Hazırladığınız karnabaharı ekleyin ve karışımı sallayarak karıştırın.

Kasedekileri küçük bir fırın tepsisine koyun. 30 x 20 santimlik kullan-at folyo tepsilerden kullanılabilir. Fırına koyup 15 dakika bekletin. Kullandığınız kaseyi henüz temizlemeyin.

Bu kaseye nohutları koyun ve harissa (Çok acı, chile biberleri, sarımsak ve baharatlarla yapılan bir sos.) ekleyin. İki kaşık mı istediğinize karar vermek için harissa’yı önce tadın. Domatesleri dörde bölün ve ekleyin, karışımı sallayarak veya kaşıkla karıştırın. Karnabaharın 15 dakikası dolduğunda tepsiyi çıkarın ve domatesle nohutları hemen üstüne dökün. Tekrar sallayarak karıştırın ve tekrar fırına koyup 15 dakika daha, karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hazır olduğunda tepsiyi fırından çıkarın ve sebzelere tuz serpin. Sonra nar tanelerinin yarısını döküp kaseyi sallayarak karıştırın. Sonra karışımı ikiye bölün. Maydanoz yapraklarını doğramadan iki kaseye paylaştırın ve karışımı karıştırın. Kalan nar tanelerini üstüne serpiştirin.

SAKLAMA NOTU:

Kalan yemeği soğutup üstünü kapatın. Yaptıktan sonraki iki saat içinde buzdolabına koyun. Buzdolabında iki gün saklanabilir. Soğuk servis edin.

 

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Nigella Lawson