Tarif

Kıymalar, soğan, sarımsak, limon kabuğu rendesi, Arnavut biberi, tütsülenmiş paprika, kıyılmış maydanoz, kimyon, güneşte kurutulmuş domates ve kavrulmuş bademleri bir kasede karıştırın. Çeşnileyip yoğurduktan sonra karışımı soğutun. Şekil vermenin kolay olması için soğutmak çok önemlidir. En az 2 saat soğuttuktan sonra karışımdan ufak parçalar alıp 80 gramlık köfteler hazırlayın.

Köftelerinizi mangala veya fırına yerleştirin. Tercihinize bağlı olarak her iki yüzünü de 4-5 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 300 gram sığır kıyma
  • 300 gram dana kıyma
  • 150 gram ince kıyılmış soğan
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yarım tatlı kaşığı Arnavut biberi
  • 1 tatlı kaşığı toz paprika
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş toz kimyon
  • 1 tutam kavrulmuş ve ezilmiş tane kimyon
  • 50 gram kuru domates
  • 50 gram dövülmüş badem
  • 8 gram tuz
  • 2 adet yumurta

Benzer Tarifler