Baharatlı Meksika Çorbası

Baharatlı Meksika Çorbası
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Orta ateşe büyük bir tencere veya ocağa dayanıklı güveç kabını yerleştirin. Biraz zeytinyağı ekleyin. Isınınca yumuşayana kadar soğanı bir tutam tuz ve karabiberle kızartın. Kimyon tohumlarını ve kekiği ekleyip 2 dakika daha veya tohumlar hoş bir koku verene kadar pişirin.
  • Sarımsak ve kurutulmuş biberi ekleyin (kullanıyorsanız), 2 dakika pişirin, sonra domates püresini ekleyin. (Acı biber salçası kullanıyorsanız, domates püresini eklerken ekleyin.) Ateşte 1-2 dakika çevirin, sonra domates ve fasulyeyi şekerle birlikte ilave edin. Karıştırın ve hafifçe kaynatın, daha sonra 500ml sebze veya tavuk suyu ekleyin. Tam kaynamaya getirin, ısıyı azaltın ve yoğunlaşana ve lezzeti çıkana kadar 10-15 dakika hafifçe kaynatmasına izin verin. Çok yoğunlaşırsa, sebze veya tavuk suyundan biraz daha ekleyin.
  • Çorbayı ılık servis kaselerine koyun ve üzerine peynir, avokado ve kişniş serpin.

Malzemeler

  • Zeytinyağı, kızartmak için
  • 1 kırmızı soğan, soyulmuş ve doğranmış
  • 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu, kavrulmuş
  • 1 tatlı kaşığı kuru dağ kekiği
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ince doğranmış
  • 2–4 kurutulmuş acı biber, ince doğranmış veya 1 yemek kaşığı acı biber salçası, damak tadınıza göre
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 x 400g doğranmış domates konservesi
  • 1 x 400g pişmiş kurufasulye, süzülmüş ve sudan geçirilmiş
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 500–750ml sebze veya tavuk suyu
  • 100g Lancashire peyniri, ufalanmış
  • 1 olgun avokado, soyulmuş ve doğranmış
  • 1/2 demet kişniş, doğranmış
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler