Tarif

Hamurun Hazırlanışı: Bir kapta taze mayayı suyla (suyun vücut sıcaklığı olan 37 dereceye getirilmesi gerekiyor), şekerle ve zeytinyağıyla karıştırın. 15 dakika bekletin. Bu, hamurun kabarmasını biraz daha hızlandıracaktır.

Un ve tuzu büyük bir karıştırma kabına koyup çırpıcıyı orta hızda çalıştırın. Yavaş yavaş tüm sıvı malzemeleri hamura ekleyin. Yaklaşık 5 dakika karıştırın. Hamuru güzelce unlanmış bir yüzeye alın, parlak ve elastik bir hamur hâline gelen dek 5 dakika yoğurun. Hamuru az bir miktar unladığınız bir kaba geri alın ve üzerini streç filmle sıkıca kapatın, kabarması için sıcak bir yerde 1 saat kadar bekletin.

Hamuru tekrar çıkarıp 5 dakika yoğurun. Hamuru açıp 5-6 santim kalınlığında diskler yapın. Bunları da eşit ebatlarda ve yarım santim kalınlığında açın. Bunlar siz harcı hazırlarken daha sonrası için saklanabilir. 

Domates Sosunun Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı yağda pişirin ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika pişirip geri kalan malzemeleri ekleyin. 5 dakika boyunca orta ateşte karıştırarak pişirin. 

Baharatlı Sığır Etli Lahmacun Harcının Hazırlanışı:Büyük bir kızartma tavasını ısıtıp yağı ekleyin. Yağ kızmaya yaklaşınca kıymayı ekleyin, tavayı kesinlikle oynatmayın ya da kıymayı en az 5 dakika karıştırmayın yoksa kıyma renk almaz. Kenarları çıtır çıtır olmaya başlayınca eti karıştırabilirsiniz, 15 dakika kadar yüksek sıcaklıkta karıştırmaya devam edin. Sonra küp küp doğranmış soğanları, baharatları ve sarımsağı ekleyip 5-8 dakika daha pişirin. Kırmızı acı biber ve taze soğanları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin, sonra terbiyesini kontrol edin. Soğuduğunda da kişniş ekleyin.

Domates salçasını bir kaşık yardımıyla hamurun üstüne eşit yayarak dağıtın. Kıymayı kaşıkla alıp serpiştirilmiş peynirlerin üzerine yayın ve bir miktar sumak ekleyin. 5-6 dakika kadar, mümkünse 230 derece veya daha sıcak bir fırında, ısıtılmış taşın üzerinde pişirin.

Malzemeler

  • 150 mililitre bitkisel yağ
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet küp küp doğranmış soğan
  • 1 yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yarım tatlı kaşığı sumak
  • 1 yarım tatlı kaşığı zahter baharat karışımı
  • 3 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 tutam tütsülenmiş paprika
  • 3 gram tuz
  • 8 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 adet ince kıyılmış kırmızı acı biber
  • 8 adet ince kıyılmış taze soğan
  • 1 avuç doğranmış kişniş
  • 1 miktar beyaz peynir

Hamur için:

  • 25 gram taze maya
  • 600 mililitre su
  • 15 gram pudra şekeri
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 1 kilogram beyaz ekmek unu
  • 100 gram irmik
  • 18 gram tuz

Domates sosu için:

  • 1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 1 yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yarım tatlı kaşığı sumak
  • 1 yarım tatlı kaşığı zahter baharat karışımı
  • 3 tutam karabiber
  • 1 tutam tütsülenmiş paprika
  • 5 gram pudra şekeri
  • 150 gram domates salçası

Benzer Tarifler