Tarif

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 170 dereceye ısıtın. Soğanı soyup iri parçalara bölün. Tavuğu soğan, safran, toz zencefil, 1 tatlı kaşığı tarçın, limon ve tuzla 45 dakika pişirin.

Pişen suyu elekten geçirin. Tavuk etini ince ince doğrayın. Kişnişi de doğrayıp tavukla karıştırın ve biraz et suyu, tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Havucu temizleyip kabaklarla birlikte küp küp doğrayın ve zeytin yağında iyice kızartın. Tavuk suyuyla biraz sulandırın, 5 dakika koyulaştırıp sonra soğumaya bırakın. Bademleri bir tavada kavurun, şekeri ekleyip karamelize edin ve bademleri doğrayın. Yumurtayla beraber karıştırın.

2 yaprak yufkaya zeytinyağı sürün ve düz kek kalıbına yerleştirin. Yufkanın ortasına havuç, kabak, tavuk ve badem koyup kapatın. Yumurtayı çırpıp fırçayla yufkaya sürün. Üstüne bir yufka daha yerleştirin.

Yaklaşık 30 dakika boyunca önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üstüne pudra şekeri ve toz tarçın serpin.

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet tavuk
  • 1 tutam safran
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yarım limon
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 3 litre su
  • 1 demet kişniş
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 150 gram badem
  • 30 gram şeker
  • 10 yaprak yufka

Glazür için

  • 1 adet yumurta
  • 25 gram pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Benzer Tarifler